Le Chic Butik || Tami Newton

2 May 2013


Le Chic Butik || Tami Newton > Yorum

Bu kitap hakkında pek de olumlu bir yorum yapamayacağım, ne yazık ki. Aslında kitapta çok iyi bir malzeme var. Eğer daha iyi işlenebilseymiş ya da Sophie Kinsella gibi bir yazarın kaleminden çıksaymış daha farklı bir kulvarda olurdu benim için.
Kitap New York'ta , "sevgiliden yana" hiç yüzleri gülmeyen ve bu kaderlerin bir araya getirdiği 3 kızın dostluğunu kızlardan Dori'nin ağzıyla anlatıyor. Dori , Irene ve Jesi -hemen hemen- 30 yaşlarına merdiven dayamış , kariyer ve iş sahibi üç yetişkin kadın. Hayatlarında belirli bir rutin ve sıkıcı bir aşk durumu olan bu üç kızımız bi' gün oturdukları semtte açılacak olan yeni bir butiğin haberini alırlar ve bu butiği kendileri için kaçınılmaz fırsat olarak görürler.
Tıpkı diğer umutsuzlar gibi bizim kızlarda kendilerini bir anda butiğin "numune satışı"nda bulurlar ve kitabımızın konusu başlar. Buradan bakıldığında çok ilginç ve ilgi çekici bir yanı var gibi dursa bile, kitapta -sayfa sayısından da anlaşılacağı gibi- konuya çok yüzeysel değinildiği için fazla bir etki bırakmıyor insanda. Espiriler deseniz , ben gülecek bir veya iki kısım dışında hiçbir şey göremedim. Halbuki bu kitap bir Chick Lit yani bildiğimiz Romantik Komedi ama maalesef Le Chic Butik'te komedi unsurları çok düşüktü.
Tabi tekrar belirtmek isterim ki, bunda kitabı yüzeysel olarak anlatılmasının çok fazla etkisi olduğunu düşünüyorum.

Yüzeysel olarak tabiriyle ne demek istediğimi detaya dökmem gerekirse;
1-Kitapta aşk yok ! Konusunda anladığınız üzere kızlarımız bu butiğe gidip kendileri için uygun sevgili modelini satın alıyorlar ve daha sonra bu model -bildiğini kutuda paketli olarak- eve teslim ediliyor. Aslında bu kısımda çok güldüm ya. Ama o da saçma olmasından , ben daha farklı şeyler bekliyordum. Adamı "eşya" gibi paketleyip eve sevkiyat yapmalarını değil. :D Her neyse..
Tabi , buralara fazla takılmadan konuya da odaklanabilirdim ama ortada bir konu yok ! Çok üstün körü geçilmiş gidilmiş. Misal; Dori, hayalindeki erkeği alıyor onunla bir haftaya yakın zaman geçiriyor ama bunu sadece kızımızın düşüncelerinden bir sayfada okuyoruz. Eee, nerede kaldı bunun aşkı ? Aşka dair bir olay işlenmediği gibi komik bir şeylerde olmadan konu kapandı gitti. Tek söyleyebileceğim. Sonlarına doğru "Bay Doğru"yu kaderin getirdiğini anlamış olmaları.
Yine söylüyorum, malzeme var ama kalem yok ! Olaya hiç eğlence katmamış. Sadece Dori'nin düşüncelerini okumaktan o kadar sıkıldım ki, Allah hak getire.

MY RATING:



1 yorum:

  1. aayy olsam bu kadar sıkılınca direekk bırakırdım kitabıı..
    iyi bir huy mu kötü mü bilmiyorum ama hemenn bırakırım sarmayan bir kitaba devam edemem :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS