Aşk Kaç Beden? - Sarra Manning || Yorum

27 Şub 2013


Aşk Kaç Beden? - Sarra Manning

Bence ismi kesinlike "Sakın seviyorum deme!" olmalıydı.Zirâ Neve'nin ağzından çıkan cümlelerin oranını hesaplarsak bu açık ara farkla başı çeker.  :D
Kitapla ilgili görüşüme gelirsek; çok güzel ama yukardaki bilgilerden de görüldüğü üzere 608 sayfa bir kitaptı. 
Şimdi neden direkt sayfa sayısına atladığımı sorabilirsiniz.Sebebi , bana biraz -hatta bayağı- fazla gelmesidir. Kitap çok güzel kesinlikle kabul ediyorum ama çok gereksiz detay vardı içinde.Yazar bu kadar gereksiz yerlere değinerek kitabı boşuna uzatmış.Halbuki direkt Max ve Neve'nin ilişkisine indekslense inanın daha keyifli bir kitap olurdu. Şu haliyle tat almadım mı? Tabii ki aldım.Ama ara ara konudan kopmak da canımı sıkmadı değil.
En çok dert yandığım yeride hemen belirteyeim. Eğer bu kitabı 600 değil de 400 olarak bassalarmış kitap fiyattan tasarruf ettiği için daha çok satarmış diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Sonuç olarak güzel bir kitap ama herkesin bir anda 30 Tl vereceğini de pek sanmıyorum.Neyse..

Sonra kadın karakterimizin iş yerindeki bir toplantıyı 10 sayfa okumak çok gereksizdi.Detay detay detay.. Max ve Neve arasındaki diyaloglardan daha çok detay vardı. :D
Tabi birde kitabın özünü oluşturan kilo problemi ile ilgili kısımların çok az olması da var.Ha, tabi buna etken olan şey Neve'nin çoktan kilo vermiş olması da olabilir.Ama kızımız hâlâ çocukluk aşkı için bir çaba sürecince olduğu için biraz daha detaylandırılabilirdi.
.Aslında Neve'nin zayıflamak için yaptıklarını biraz daha detaylandırsaydı kesinlikle daha güzel olurdu.En azından iş yerinde 10 sayfalık bir zaman geçirmezdik.
Her nesye.Ben kitabı genel olarak beğendim ama gereksiz yere uzatıldığı kanısınayım.Yazarın başka bir kitabı çıkarsa takip edeceğim. İyi malzeme yakalıyor. :D

Konusu; Neve küçükken obez olduğu için üniversite yıllarında 150 kilo civarındaymış ama kendisiyle alay edilmesine ve babasından duyduğu bir söze çok incinen kızımız büyük bir karar süreciyle kilo vererek 100 kiloya kadar düşmeyi başarır.Tabi bu takdire şana hareketini detayla okumak isterdim o da ayrı bi' mevzu...
Neve her ne kadar 50ye yakın kilo vermiş olsa da hâlâ kendisini şişman biri olarak görür ve elinden geldiğince erkeklerden uzak durur.Kız kardeşi Celia da Neve'in tam tersi bir fiziğe sahip olduğu için çevresi erkekle kaplıdır ve ablasının da biriyle görüşmesini ister.Sırf bu yüzden de kızımızı peşine takıp barlara götürüyor.Ve orada birilerinin dikkatini çekmesini istiyor.Ama Neve'nin içinden gelmeyince bu çabalar nafile tabii ki. Neyse..
Yine de bu bar macerası Neve için unutulmaz bir deneyim olur ve Celia'nın çalıştığı şirkette adı zamparaya çıkmış olan Max'la tanışıverir.Her ne kadar Celia bu durumda haz etmesede Max ve Neve iyi anlaşırlar.Ama Neve'nin kalbi bir başkasındadır ve çocukluk aşkı William geri döndüğünde tamamen değişmiş biri olmayı kafasına koyar.İstediği şey ; William'ın beğenecei bir fizik. Yani 36 Beden olmak. Ve erkeklerle yaşadığı tek deneyimin yıllar öncesine ait olduğu gerçeğini değiştirmek.Bunun içinde hemen kendisine çakma bir erkek arkadaş bulmalıdır.İşte bu hususta Max Neve'nin yardımına yetişir ve çiftimiz küçük bir krep ilişki yaşamaya başlarlar.Tabi neden krep derseniz, en beğendiğim yeri sanırım bunun anlamıdır.
Keyifli okumalar..

MY RATING:


1 yorum:

  1. dediğin kısımda dayanamayıp o sayfaları atladım:) ama kitap çok güzel ve komikdi:) kim bir kız için çikolataya batırılmış çileklerin çikolatasını yiyip kıza çileği verir ki sırf kilo takıntısından dolayı max çok kibardı :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS