Cesaretin Var Mı? - Vicky Dreiling || YORUM

3 Şub 2013



Cesaretin Var Mı? || Vicky Dreiling

Bu kitabı önce konusunu okuduğumda sonra da birkaç alıntısını görünce kesinlikle almam gerektiğine karar verdim.Historical Romance türü kitaplarda artık konular birbirine benzer olmaya başladığı için bu kitabın konusu beni ilk anda cezbetti. Kadın kahramanın bir çöpçatan olması ve bir Dük'ün de ondan yardım alması ilginç geldiği gibi kafamda bir ton değişik konu oluşmasına sebep oldu. Bu yüzden de kitabı siparişlerim gelir gelmez okumaya başladım. Açıkçası çok hoşuma giden akıcı ve değişik bir konusu olan kitaptı. Kitabın kusursuz olduğunu söyleyemem.

Birkaç yerinde çok basit buldum.Misal; sevgili kadın kahramanımız Tessa'nın geçmişinde yaşadığı olay çok bariz belli oluyor. Yani daha çok gizem olmasını tercih ederdim. Sonra erkek karakterimizin de bazı kısımlarda çok gereksiz davranışları vardı. Yazarın öyle gereksiz kısımlar yazması konuyu dağıtmış.
Buna rağmen okurken gerçekten çok keyif aldım. Özellikle de kitaba katılan ince espiriler çok etkileyiciydi. Yazarın tarzını da sevdiğimi söylemem gerekir.Ama en önemlisi Koridor Yayınları'nda çıkan yeni yazarlarda genellikle hem yazarın tarzından hem de çevirilerinden ötürü çok teredütte kalıyorum. Fakat bu kitapta hem çevirisi hem edisyonu hem de konusu bakımdan tek laf edecek unsur bulamadığım gibi, Koridor Yayınları'ndaki en tertipli çevirmenle karşılaştığımında altını çizerim. Her türlü ayrıntı için not düşmeyi esirgemeden özenle bir aktarımda bulunmuş kendileri...

Kıscası kitabı beğendiğimi belirtmek isterim. Ben tavsiye ederim, okunası bir kitap. Okuduğumuz çoğu benzer konuya oranla eğlenceli ve güzel bir kurgusu var. Keyifli okumalar.


******
Tessa geçmişte yaşadığı bir olaydan ötürü kendisini evlilikten men eder ve birbirinden hoşlanan insanlar için çöpçatanlık yapmayı kendisine görev edinir. Bunun için hiç bir gelir talebi olmadığı gibi işini ciddiyetle sahiplenen Tessa'nın birleştirdiği birçok çift birbirine gerçek aşkla bağlanmıştır. Her ne kadar toplum bu mesleğe ve Tessa'ya saygı duymasa da Tessa kendi yaptıklarından gurur duyar.

Shelbourne Dükü Tristan artık Dükalığı için bir vârise sahip olması gerektiğinde ötürü evlenmeye karar verir. Ama kendisi adı çıkmış bir zampara olduğu ve ünvanından ötürü ömrünü geçireceği kızı seçerken çok titiz davranır. Çünkü her ne kadar zampara da olsa ''sadakat''e çok önem verir.Bu yüzden sığ ve salak bir gelin yerine sadık ve akıllı bir eş ister. Ama bu standartlarda ve koca sezonda bir eş bulmak gözüne imkansız görününce çareyi bayan çöpçatana başvurmakta bulur.
Ama istekler ve arzular çakışmaya başlayınca Shelbourne Dükü kendini bir çıkmazda buluverir.


Kitaptan alıntılar;


'Efendim; bana yelpazemden geriye kalanları verirseniz onu defnedebilirim.''
''Verdiğim hasar için özür dileirm. İzin verin tamir edeyim.''
''Pek tamir edilecek bir durumda değil,'' diye cevap verdi genç kadın.
''Israr ediyorum, bedelini ödeyeyim.''
''Acı ve ıstırabımın mı?'' diyerek güldü. ''Sizi temin ederim ki yelpazenin vefatı benim için bir kurtuluş.Bakın sizce de son derece çirkin değil mi?''
''Zavallı yelpaze, huzur içinde yat.'


***********************************************************************

 Kızlar piyano çalarak Dük'e hünerlerini gösterirler. Leydi Elizabeth piyano çalarken , Leydi Hannriet ona eşlik eder ve bağıra bağıra şarkı söyler...
Hawk Tessa'nın yanında bitti. "Bu kız sağğır mı?"
"Onu bilmem ama performanstan sonra belki biz oluruz," dedi dük.
Düşes ve Julianne yanlarına geldi. "Bu zıpırın sesi berbat , " dedi düşes.
"Ağabey, " dedi Julianne. "Onunla evlenirsen, yemin ederim dudaklarını birbirine dikeceğim ki bir daha ağzını açmasın."


MY RATING:
4 YILDIZ



 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS