Aşka Yelken Açanlar || Brenda Joyce - YORUM

21 Şub 2013


KORSANLARI ALT EDEN
KAPTAN DE WARENNE BU VAHŞİ GÜZELE DE BOYUN EĞDİREBİLECEK Mİ?
Bir korsanın kızı olarak büyüyen Amanda Carre görgü kurallarından habersizdir. Babası idam edildiğinde onu öfkeli bir kalabalığın elinden kurtaran Cliff de Warenneden önce kimseden yardım görmemiştir. Başından geçenlerden sonra İngiltereye gitmeli ve hiç tanımadığı annesini bulmalıdır, refakatçisiyse çapkınlığıyla meşhur bir korsan avcısıdır

Cliff de Warenne bu güzel fakat vahşi kızı Londraya, sosyetik annesinin yanına götürmeyi kendine görev edinir ve ona başka gözle bakmayı kabul etmez. Genç kızı Londra sosyetesine yem etmemek için vasisi olarak onu eğitmeli ve ona uygun bir eş bulmalıdır. Ama genç kıza duyduğu arzuyu kontrol etmesi giderek zorlaşacaktır. Meşhur korsan avcısı, sonunda bir kadının kalbini ehlîleştirmesine izin verecek midir?

Aşka Yelken Açanlar okurlara tutkulu ve heyecanlı bir yolculuk vadediyor.
Publishers Weekly

Brenda Joyce romanlarındaki güç ve tutkunun sınırı yok.
Lisa Kleypas


Aşka Yelken Açanlar || Brenda Joyce 

Bunu okuyalı bir iki gün oldu ama ancak yorum yapabildim.Kitapla ilgili tek eleştirim çok fazla Bir Avuç Aşk'ı anımsatması oldu. Okurken sürekli ; ''Bu sahne çok benziyor.E, bu da aynı.'' tarzında bir çok duraksama yaşadım.Normalde bu kadar takmam ama Bir Avuç Aşk'ta Devlin'den nefret ettiğim için gözüme battı sahneler. Sanırım, o kitabı okurken çok stresli bir süreç geçirmemin bunda büyük etkisi var. Bu yüzden Aşka Yelken Açanlar'da da bir Devlin vakası görmekten çok çekindim. Neyse ki Cliff , Devlin kadar duygusuz bir odun değil. :D
Bunun yanı sıra azcık da Devlin gibi "Höyt! Höyt!" biri olsa dediğim kısımlarda olmadı değil. Çünkü Cliff aşırı derecede yumuşak başlı bir karakter. Kaptanlığını sorgulayasım geldiği yerler bile oldu. Ve şu kızarma mevzusu (!) Allah Aşkına bi' tek - çok şükür ki- Tyrell kızarmıyordu. Bu nedir yahu ? İki kitaptır her halta kızaran erkekler okuyoruz. Tamam Cliff , Sean kadar değildi ama yine de yadırgadım.Elimde değil. Denizlere , acımasız korsanlara kafa tutan adam 18'lik yeni yetme kızın iki lafına kıpkırmızı oluyor.Hoş kızda öyle bir laf ediyor ki , ağzınız açık kalır. Ama kızarmak abartı geldi bana. Ya da iki kitaptır sürekli denk gelince gözüme battı. Bilemiyorum.
Bunun dışında kitap çok güzeldi. Okurken oldukça keyif aldım. Fazla olay olmayan rutin bir gidişatı ama etkileyici bir kurgusu vardı. Tavsiye edilir.

"Rex, uyuyor musun?"
Ağabeyi homurdanarak, "Artık uyumuyorum,"dedi.
"Neler oldu? Neden beni çağırtmadın? Amanda'nın kavalyesı bendim. Onu eve ben getirmeliydım.?
Rex sinirlenmiş görünüyordu. "Yatağına geri dün, Cliff. Sabah olunca onunla konuş. Amanda nedense biraz üzgün görünüyordu."
Konuşmayı açıkça bitirdiğini gösterir gibi, isigi kapatıp yine yattı.
Ancak Cliff gitmedi."Niye üzgün olduğunu söyledi mi?"
"Hayır, söylemedi. Iyi geceler."
"Canı ne kadar sıkkındı?"
"Bilmiyorum! Iyi geceler, Cliff!"



--->KONUSU <---

Amanda Carre, korsan babasının yakalanıp asılacağı gün Cliff De Warrene'in kendisini kurtarmasıyla Londra'ya doğru yola çıkar.Burda erkek karakterimiz Cliff , kendisini bu küçük -erkek kılıklı- kızdan sorumlu hissettiği için onu Londra'ya hiç görmediği annesine götürmeyi kendisine vazife bilir.Hoş anlamadığım şey; kızı hem çocuk diye görüp hem de "Ne kadar etkileyici bir kadın.." tarzındaki tepkileri verirken ne düşünüyordu? Her neyse.
Cliff kızımı gemisine alır ve altı hafta sürecek bir yolculuğa yelken açarlar.Ama Amanda, Cliff'in tanıdığı hiçbir kadına benzemediği gibi inatçı, çekici ve sınır tanımaz bir kızdır.Gemideki bir fırtınada nerdeyse kendisini öldürme pahasına bir tayfayı kurtarmayı başarır. Tabi , Cliff buna önce hiddetlenir ama sonra eşi benzeri olmayan bir kadınla karşı karşıya olduğunu anlar. :D
Gelgelelim bu altı haftalık yolculuk çiftimiz için hiçte rahat geçmez. Amanda sınır tanımaz, kural bilmez bir kız olunca, Cliff bir centilmen olmuş kaç yazar. Çocuk kaçıyor bizim kız üstüne gidiyor. İnadı inat. Cliff'in kendisinden etkilendiğini anladı ya daha Amanda'yı tutabilene aşk olsun (!)
Zavallı Cliff centilmenliği elden bırakmamak için ne gerekiyorsa yapıyor ama nafile. Kız kafaya koymuş bir kere Cliff'i baştan çıkaracak. Ee, küçücük gemide Cliff'in centilmenliğide bir yere kadar..
Bu zorlu gemi yolculuğu kazasız belasız geçer.Ama Cliff en kısa zamanda Amanda'yı güvenli ellere teslim etmeyi kafasına koymuştur. Annesi olacak cadı kızını kabul etmeyince bizim fedakar centilmen kızımızın hamisi olmayı ve onu evlendirmeyi kendisine borç bilir.Amma velakin önce Amanda'nın bir "leydi" olması gerekmektedir. Ve De Warrene ailesi bu işe el atar...
Cliff ise koruması altındaki bu küçük kızın bir kadına dönüşmesini izlerken kendisine görev edindiği herşey birbiriyle çelişmeye başlar.


MY RATING:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS