BEN ÖLENE KADAR || Amy PLUM - YORUM

8 Şub 2013



BEN ÖLENE KADAR || Amy PLUM 

Kimseye bu kitabı yalan yere övmeyeceğim. Seriyi çok seviyorum ama bu yazarın kitabı vasat bir şekilde yazdığı gerçeğini değiştirmiyor.Açıkçacı çok şaşkınım, o kadar bekledikten sonra daha dolu dolu bir kitap okumayı isterdim. Kitap çok mu kötü ? Hayır. Okunabilir.Ama ''Soluksuz okudum, ayraç bile kullanmadım,'' gibisinden bir tepki vermemi de beklemeyin.

Yine de bunun çeşitli sebepleri var ve bu sebepleri göz önüne alınca kitaba 3,5 arası bir puan vermeye karar verdim. Öncelikle ilk kitabı okuyalı nerden bakarsanız bir seneyi aşkın oldu ve doğal olarak onun etkisinde kalmanın dahası devamından çooook büyük beklentiler edinmenin  ilk sırada yer edindiğini söyleyebilirim.Bunun yanı sıra ilk kitapta daha çok konu odaklı olduğu için tempo yüksek bir haldeydi ama bunda sırlar açığa çıktığından daha çok Vincent ve Kate'e odaklı bir kitap vardı.Ve beni en çok sıkan olaysa ; Kate'in ön planda olması Vincent'ın ise resmen kayıplara karışması. Hatta kitapta geri dönenler ailesine katılan Violette'in Vincent'dan daha çok yer aldığını bile söyleyebilirim.

Yazarın bu kitapta olaylara yaklaşımı geçmiş , mitoloji ve araştırma üzerine olmuş bu da beni epey bir sıktı.Vincent ayrı bir araştırma ve gizem içerisinde, Kate , ayrı bir araştırma ve gizem içerisinde, yazarın ikisini birden böylesine bir konuma sokarken ne düşündü bilmiyorum ama ben sıkıldım o kesin.Çünkü ikisi de birbirinden gizli birşeyler yapacaklarına -en azından- Kate'in Vincent'ın neler karıştırdığını öğrenmek için harekete geçmesini felan bekledim. Ama nerde..Sonra birde büyükbaba faktörümüz var. ADam kendisini Geri Dönenler'i araştırmaya adamış ama Vincent'ın ne olduğunu anlamıyor. Yani bu kısım saçma ya , en azından bu kadar araştırma içerisinde olan bir insan ilk bakışta olmasa bile  bir şekilde anlamalıydı.Ya da ben çok taktım bu kısımlara...

Sonuna gelecek olursak , normalde yazarların böyle olur olmaz yerde kitapları kesip sonlandırmalarına çok sinir olur ve ağzıma geleni söylerim ama bu kitap için yazarın yazdığı en iyi kısım olduğunu düşünüyorum.Neden derseniz? Okurken o kadar gereksiz bir şekilde ilerledi ki, aklıma sürekli ''bu kitapta son kitap için bir geçiş olmalı, nasıl sonlandırmayı planlıyor?'' gibisinden düşünceler vardı. En nihayetinde seri 3 kitaptan oluşuyor ve ikinici kitapta bir bomba olmasaydı son kitabın uyduruk bir şekilde hızlandırılacağını düşünecektim.Fakat yazar buna meyil vermedi.Neyse kitapla ilgili düşüncelerim bunlar , okunamaz değil ama beklediğim gibi de değildi.

******


Konusu:
Kate ve Vincent Lucien'ın ölümünden sonra numaların sessizliğe gömülmesiyle, aşklarını yaşamaya ve bir yandan da olası bir saldırıya karşılık Kate'in savaş eğitimi almasına karar verirler.Charles geri gönenlere ihanet edip Lucien'ın tuzağına düşmelerini sağladığı için biraz uzaklaşmasına karar veren JB hem onu hem de Charlotte'i gönderir ve onların yokluğunda geri dönenlere destek olması için Violette ile Arthur'u evlerine davet eder.Çok yaşlı olan bu iki geri dönen yeni ailelerine ve Fransa'daki numaları yakalamalarına yardım etmeye hazılardır..
Bu arada da Vincent , Kate'e verdiği sözü tutmak için elinden geleni yapar ve ölmemeye hatta bunu engelleyecek bir yol bulmak için araştırmalara başlar.Bu araştırmalar onu Kate'ten uzak tutsada kararklılıkla araştırmalarını sürdürür. Ama araştırmalarını ve deneylerinin kendisinde olumsuz etkileri olur , bunu fark eden Kate ise Vincent'a yardım etmek adına kendisi de bazı araştırmalara başlar. Fakat bu araştırmaların onları götürdüğü yerler çok tehlikeli olacaktır..


                                                                    MY RATING:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS