You Can't Disappear From Me || MANGA İnceleme

8 Şub 2013





You Can't Disappear From Me || İNCELEME

Orjinal Adı: Boku kara Kimi ga Kienai
İngilizce Adı: You Can't Disappear From Me
Türkçe Adı: Benden Kaçamazsın
Türü: Manga
Cilt Sayısı: 4
Bölüm Sayısı: 23
Durumu: Tamamlanmış
Kategori: Drama, Romance, School, Shoujo
Mangaa-ka: Aikawa, Saki
Çeviri Durumu: Mevcut Değil.

Manga'nın Konusu İçin; KONUSU

Yorum ve Eleştiri

4 Ciltlik bu romantik manga benim için güzel bir çerez oldu diyerek başlamak istiyorum incelememe.

Okurken çok keyif aldım. Fakat sonuyla ilgili görüşüm SIFIR (!) İki gün aralıksız okumamın sonucu öyle bir son olmamalıydı. Bazen manga-ka'lar neden böyle olur olmaz yerde kesiyorlar bu mangaları hiç anlamıyorum. Yine de tavsiye ederim, keyifli bir çerezlikti.

Gelelim incelemeye;

DİKKAT ŞİDDETLİ SPOILER İÇERİR (!)

Yukarıdaki linkte yayımladığım konuyu incelediyseniz karakterleri göreceksiniz. Konusu hakkında da az çok fikriniz olacaktır...

Haruna Kousuke abisinin gölgesinde hep ezilmiş bir çocuktur. Abisi Kakeru, onun değişiyle Aniki çok başarılı ve popüler bir çocuk olmasının yanı sıra Kousuke'lerin okulda da öğretmendir. Okçuluk sporuyla ilgilenen Kousuke yıllar önce abisiyle bir rekabet başlatmıştır ve kendisini onun gölgesinde kalmaktan kurtarmak için uğraşır.

Küçükken abisiyle okçuluk turnuvasında yarışa girer ve tüm kuvvetiyle onu geçmeye çalışır ama ikinci olur. İkinci olmasının yanı sıra hem gururu kırılır hem de kendisini çok zorladığı için elleri yaralanır. O sıralarda okçuluk klübünde olan bir kız kendisine yardım etmeye gelir ve ; ''Sen elinden geleni yaptın. Sakın okçuluğu bırakma.'' der. Bu cümle Kousuke için çok büyük anlam içerir, çünkü kendisine yeniden inanacak bir güç bulur. O andan sonra da bu kızı izlemeye başlar...

Kanzaki Hotaru , iki sene önce trende bir kazadan kıl payı kurtulur. Daha doğrusu kurtarılır. Bir genç adam kendisini ölümden son anda kurtarır ve Hotaru'nun gönlünün prensi olur. Hotaru kendisini kurtaran prensinin adının Haruna Kakeru olduğunu öğrenir ve öğretmen olan Haruna-Sensei ile tanışıp kendisini hatırlatmayı kafaya koyar. İki sene sonra birinci sınıf olduğunda Haruna-Sensei'nin karşısına çıkar ve şans bu ki sensei Hotaru'yu hatırlar ama ona da diğer öğrencilerinden farklı davranmaz.
Hotaru ile aynı sınıfta olan Kousuke ise abisine hayran bir kız daha görmeye dayanamaz ve Hotaru'yu ondan uzak tutmaya çalışır. Ama bu süreçte kendisini ona kapılırken bulur..


Kanzaki Hotaru , lise birinci sınıf olmuştur ve iki senedir hayalini kurduğu kurtarıcısını görmeyi çok ister ama bir anda karşısında beliren ve ''Benim Aniki'mden mi hoşlanıyorsun?'' diye soran bir çocuk yüzünden tüm planları boşa gider.Dahası bu çocukla aynı sınıftadır ve ona katlanmak zorunda kalır..

Şimdi gelelim detaylı bir anlatıma;

Buraya kadar manganın konusu gayet normal gelse bile aslında işler düşündüğünüzden de karışık bir durumda.Yıllar önce kendisine yardım eden o kızı her an takip eden Kousuke kızımız bunu hatırlamasada inatla onu korur. Kızımızda tahmin ettiğiniz gibi Hotaru'dur ama kendisi bunu hatırlamaz.Diğer bir ilginç olansa manganın başında Hotaru'yu trende kurtaran kişinin Haruna-Sensei olduğunu gööstermelerine rağmen onu asıl kurtaran kişi Kousuke'dir.Aslında kızın direkt Haruna-Sensei olarak düşünmesi çok saçma.Çünkü Kousuke onu kurtardıktan sonra üzerine ceketini bırakmış ve ceketin üzerinde HARUNA yazıyormuş. Yani kardeşlerden herhangi birisi pekâlâ olabilir.Herneyse..
Kousuke bu itirafını Yakako'ya yapıyor.Yakako ''Neden söylemiyorsun?'' diye sorduğunda ona ''Onun bana minnet duyup yaklaşmasını istemediğim için.'' diye karşılık verir. Ve bu kısımalar çok içtendir.Açıkçası bu kadar samimi olması beni çok etkiledi.Neyse.
Hızlıca Yakako'ya da değinelim. Kendisi Hotaru'nun en yakın arkadaşı ve bir beden dersi sırasında Hotaru'yla bir çitin önünde otururlarken çit üstlerine yıkılır. Kousuke hemen Hotaru'nun yanında biter ama o, kendisinin iyi olduğunu ve Yakako'ya bakmasını ister. Yakako'da Kousuke'nin bu yardımından sonra ona aşık olur. Hatta bu aşkı kendisini öyle bir duruma getirir ki, Hotaru'yu devredışı bırakmak için o ve Kousuke'nin arasını açar.Tabi bunların arasını açmak için sadece Yakako'ya gerek yok. Abisi Aniki'de bunu yeterince yapar. Yakako'nun bir numarası ile Kousuke ve Hotaru'nun ilk buluşmaları tam bir felakete döner. Biri başka yerde diğeri başka yerde bekler dahası Yakako Kousuke'nin yanıan gider ve ona ''Hotaru gelmedi, işi çıkmış. Beni gönderdi.'' der. Bu sırada Hotaru ise yağmur altında sırılsıklam Kousuke'yi bekler. Gecikmiş olmasına rağmen inatla bekler. Tam o sırada oradan geçen Haruna-Sensei onu bayıldığı sırada tutar ve evine götür.Bu bölümün sonunda ise kızımız sucuk gibi olduğundan Haruna'nın kıyafetleri giymiştir.Kousuke ise akşam neden gelmedi diye sormaya evine geldiğinde onu abisinin kıyafetleriyle arabadan inerken görünce ilk sorduğu soru; ''Neden onun kıyafetlerini giyiyorsun?'' olur.Sonrası koca bir ayrılık..Yakako'nun yaptıkları bunla kalmaz tabiki. :D
Ama bir kamp sırasında Kousuke bunun için yaralanır ve ona birşey olduğunu sanıp peşinden koşan Hotaru'yu görünce aşklarını anlar. ''Şimdi senin duygularını çok iyi anlıyorum. Onu Hâlâ seviyorum. Bu savştan vazgeçmeyeceğim.'' der ama ondan sonra herşeyi akışına bırakır.

Sonuna kadar bir küs bir barış devam eden manganın sonlarına doğru Kousuke ve Hotaru herşeye inat aşklarını yaşarlar ama Hotaru'nun babasının başka bir şehre tayini çıkar ve bunu Kousuke'ye nasıl söyleyeceğini düşünürken, onun etrafında olan kızları görür. Kızlar ona hayran olduğu için kendisini Kousuke'den uzaklaşırsa onu unutacağı gibi garip düşünceler içinde bulur ve bunu Kousuke'e ağzından kaçırır. Ama Kousuke ; ''Kıskançlığını sevsemde bana daha çok güven.'' diyerek ona olan aşkını göserir.Sonunu saçma bulma sebebim ise bu cümlenin hemen ardına ''Hadi kendimize daha çok anı yaratalım,'' gibisinden saçma bir cümle ile mangayı bitirmeleri..

İşte bu mangada böyle bir konuya sahipti. Keyifli okumalar. :D




Mangadan beğendiğim birkaç kare ;


Merdivende çöp atma kavgası ederlerken kavganın sonunda Hotaru kendisini Kousuke'nin kucağına düşmüş buluverir.



Üsteki sahneden sonra Hotaru arkasına bakmadan kaçar ama Kousuke onu yakalar ve kızımız ona: ''İlk öpücüğümü bir kazayla aldım.'' der bunun üzerine de Kousuke Hotaru'yu gerçekten öper ve ''Senin ilk öpücüğün bir kaza değildi.'' der.









Hotaru'nun doğum gününde sözleştikleri yere gitmektense eski sevgilisinin oyununa gelir ve onu -sözde tehlikeden- krutarmaya gider. Sonuç olarak Hotaru o kadar çok bekler ve gelmeyince ona olan güveni sarsılır. Sonrasında da Kousuke'yle konuşmaz ona: ''Sen bir yalancısın '' der.Kousuke ise okulda Hotaru'ya bir not bırakır ve onu beklemeye başlar.







3 yorum:

  1. http://otakuandbookworm.blogspot.com/2013/01/stepping-on-roses-manga-tanitim.html

    Bu kesinlikle senin için :)))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Peki hist. tarzında önerebileceğiniz var mı? İlk defa okuyacağım da iyi bir kitapla başlamak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Ben mangaları http://www.mangahere.com sitesinden okuyorum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS