Thea'nın Suçu Ne? || HARLEQUIN - YORUM

10 Şub 2013


Thea'nın Suçu Ne? || HARLEQUIN - YORUM

Harlequin Yayınları'nda okuduğum daha doğrusu okumak için kendimi zorladığım ama anlamsız cümlelerinden ve karakter isimlerin karıştırılarak çevirilmesinden dolayı okuyabildiğim kadar ki hâliyle tam bir umutsuz vaka olan bu kitapla zaman geçirmek zorunda kaldım.
Birçok çevirisi kötü kitap okumuştum ama bunun çevirisine kötü bile diyemiyorum.Çünkü o kadar dahi çeviri yoktu kitapta.

Örnek olarak verebileceğim birçok cümle var ama ben size en çok güldüklerimi paylaşacağım;

Richard bazı konularda hiç değişmemişti. Sadece Leydi Arnsworth'dan azar işitmemek için yerlerin kirlenmesini önlemek üzere yere serdiği gazeteler, tam olarak Richard değildi.

"Evet oydu. Richard Blakehurts... Yani Leydi Arnsworth'un yeğeni ve de vaftiz annesi."

"Saçlarının gri renginin yas tutmaktan olmayacağını biliyordu. Demek ki Thea'nın gözleri her zaman bu renkteydi."


"Beni bir haksızlığın insanı olarak görmeni istemem."


Birkaç dakika sonra Richard, oymalı tahta bir beşikte zor görünen yeğenini baktı. "Ayol ne ufak şey bu böyle...."

Thea, Richard ondan sekiz yaş büyük olduğuna göre, otuz iki yaşında olmalıydı. - KIZ 24 YAŞINDA AMA-

Ve daha sayısız anlamdan yoksun cümle. Özellikle de A kişisini betimleyip  B kişisiyle bitirilen... Kendi kendine reverans yapan insanlar olan cümleler :D


Kısacası kitabı hiç ama hiç beğenmedim. Bu kadar iğrenç bir çeviriden ötürü kitap için ''sıkıcı'' gibi bi' tabir kullanamıyorum ama konusu da öyle ahım şahım değildi. Okumasam da olurmuş bunu anladım..En azından yazar işleyişini daha çekici yapsaydı kesinlikle farklı bi' kulvarda incelerdim kitabı. Fakat şu haliyle denemeyin derim...

Konusu:

(Doro)Thea 16 yaşında ailevi zorunluluklarla nişanlandırılmıştır ama nişanlısı bir kaza kurşunuyla ölünce kızımız inzivaya çekilmiş ve Londra'dan uzakta 8 yıl boyunca halası ile yaşamıştır.


Sekiz yıl sonra babası Thea'dan evine dönmesini ister ve onu kendisine kalan mirası alabilmesi için evlenmeye zorlar. Thea içinse evlilik çok uzak birşeydir.Fakat babasının isteği üzerine Londra sosyetesine girer. Ama sosyete 8 sene önce olanları unutmamıştır. Nigel kendi mi ölmüştür yoksa Thea'nın bu ölümle bir alakası mı vardır? Dedikodular yolunu almayabaşlayınca , Thea için yeni bir korku baş gösterir...

Kendisine şaperonluk yapmasını rica ettikleri eski dostları Leydi Arnsworth'un evine yerleştikten sonra ise Thea'nın tüm hayatı değişiverir. Çünkü Leydi Arnsworth'un vaftiz oğlu Richard'da oradadır ve Thea ile çocukluk arkadaşıdırlar. Thea sırlarını sekiz yıl boyunca herkesten saklayabilmiştir ama Richard Thea'nın için görmeye başlayınca bütün sırlar ortaya dökülür. Şimdi Richard Thea'nın suçsuz olduğunu ispat  etmeye ve onu sosyeteden korumaya karar vermiştir.




MY RAITING:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS