"Dünya bir dilek gerçekleştirme fabrikası değil." || Aynı Yıldızın Altında~John Green

28 Haz 2013

AYNI YILDIZIN ALTINDA

                   
 Orjinal Adı: The Fault in Our Stars
 Edisyonu: Aynı Yıldızın Altında
 Yayınevi: Pegasus Yayınları
 Yazar: John Green
 Tür: Young Adult, Günümüz Aşk, Drama,Ailevi Kitaplar                                   
 GR Puanı:4,52
 İnceleme Linkleri;  Goodreads ||   Amazon




 
Hayatın anlamını bulmanın, âşık olmanın ve alnına her nefesin farkına varmanın öyküsü…


On altı yasındaki kanser hastası Hazel Grace’in birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır.Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu’nda boy gösterince Hazel’ın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karsı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır…



Bazı kitaplar bir okura her ne koşulda olursa olsun; şükretmeyi , yaşamın güzelliğini fark etmeyi ve beterinde beteri vardır terimini benimsetiyor.İşte bu kitapta onlardan birisi. Goodreads'te 250 Bin kişinin değerlendirmesinden geçen bu kitap birçok okurun kalbine ulaşabilmiş.-Ki ulaşamaması da mümkün değil.- Aslında çok övülen kitaplara karşı bir tereddüdüm vardır hep ama bu kitap için; "Okuyan da pişman okumayan da." demekten çekinmiyorum.

Neden mi? Okuyunca sizi öyle sarsıyor ki, bir süre etkisinden çıkamazsınız. Okumayanlar içinse, geç okuduklarında "Nasıl bu kadar erteledim bu kitabı?" gibi hayıflanmaların ardı arkası kesilmez. Zira yazarın hayata bakış açınızı değiştirecek bir aşka imza attığını kesinlikle söyleyebilirim.
Başlarda neden bu kadar sevildiğini anlayamamış hatta sırf hüzünlü olduğu için tutulduğunu düşünmüştüm ama kitabın ilerleyişinde bu iki çocuğun birbirlerine anlattıkları , hissettikleri beni de etkileyince nedenini anlamış oldum. Bazı kitaplar gerçekten hayatınıza anlam katıyor.

Kitaba gelecek olursak konusuna fazla değinmeyeceğim. Bu okunur anlatılmazlardan.. 

Hazel'in bir troid kanseri olduğunu ve kanserinin çok ileri seviyede olmasından ötürü herkesten, her şeyden elini çekmiş bir çocuk olduğuyla başlayalım. Kızımız daha 16 yaşında ! Ve, bu küçücük yüreğiyle kocaman insanların kaldıramayacağı acılar çekiyor.Ciğerlerinin taşıdığı tümörlere yenik düşmesi yüzünden ise, nefes alabilmek için sürekli bir oksijen tüpüne bağlı.Aslında o durumunu çoktan kabullenmiş.Ailesinden başka herkesten uzak durarak da kendisini bir nevi insanların acımalarından, onları üzmekten kurtulmuş olduğunu düşünüyor. Ta ki, Tanrı'nın Kalbi dedikleri Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu'nda bir sabah kendisi gibi kanser hastası, yakışıklı ve yamuk gülümsemesiyle kendisini etkileyen Augustus(Gus)'la tanışana kadar..



Augustus ise, 17 yaşında kansere bir bacağını kurban veren, hayat dolu, acılarını gizleyerek yaşamayı seven bir çocuk. Ve bir gün Destek Grubu'nda karşılaştığı Hazel'ın sayesinde gerçek aşkı, sevmeyi ve gerçek anlamda mutluluğu tatmayı öğreniyor...

Bu iki gencimiz Destek Grubu'nda tanıştıktan sonra birbirlerine her ne halde olurlarsa olsunlar yaşamanın güzelliğini -özellikle Gus, Hazel'e bunu çok net öğretiyor- ve âşkın gücünü öğretiyorlar. Augustus'un umursamaz tavırlarına Hazel'in gerçekçi bakış açıları eklenince her bölümünde size keyif veren bir roman okuyorsunuz.
Düşünün, ikisi de hastalıklarının getireceği her şeyi kabul etmişler ve şu anı yaşamaktan vazgeçmiyorlar. Birbirlerine öyle "Sonsuza kadar" gibi sözler vermiyorlar. Sadece ama sadece yan yana duruyor ve kendileri için sonsuzluklardan bile daha sonsuz olan "Peki," diyerek birbirleri için ne ifade ettiklerini anlatıyorlar.Bu tek kelime bu iki çocuğun yüreğinde çok güzel yer ediyor ve bir okur olarak bu kitabı okurken bana hissettirdiklerinin de en az onların hissettikleri kadar gerçek olduğunu söyleyebilirim.


Sizce bi' insan "sonsuza kadar" hatırlanabilir mi? Onu ne kadar severseniz sevin sonsuzluklar ne anlama geliyor bunu ancak bu kitabı okuduğunuz zaman anlarsınız.
Çünkü kitapta geçen; "Bazı sonsuzlar başka sonsuzlardan büyük." sözü başlarda anlamsız gelse de kitabı bitirdiğimde benim için bambaşka değerler aldı. Bunu sözlere dökemem.Zira sadece hissedebileceğiniz bir duygu.

Augustus'un sürekli söylediği gibi; "Dünya bir dilek gerçekleştirme fabrikası değil."  Ne kadar istesek de bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Zamanı geriye alamıyoruz.Ama en azından o anın size mutlu anılar bırakmasını sağlayın ki Augustus ve Hazel'in birbirlerini her hatırladıklarında yüzlerinde oluştuğu gibi bir gülümsemeniz olsun...


MY RATING: 4,5





Aynı Yıldızın Altında|| John Green
Aynı Yıldızın Altında|| John Green





11 yorum:

  1. Okumak için çıldırıyorum! :(

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldiiii ! Başlarında biraz tereddüt ettim. Abartılıyor dedim ama yok cidden etkileyici bir kitap. Hele sonu parça parça etti beni.

    YanıtlaSil
  3. :( insanın yorumunu okurken gözlerini dolduran bir kitabı eline alıp okuması mümkn mü ? hayır... :( yorumuna sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Kuzu ama çok şey katar bu kitap insana. Lütfen es geçme. :(

    YanıtlaSil
  5. Canım birde kanser ya ben zaten hayatımın o kısmını geride bırakmaya çalışırken itme beni içine heç gerek yok :)

    YanıtlaSil
  6. Mertcan Ölçer1 Temmuz 2013 12:36

    Şu kitap bir gelmedi kargodan T_T

    YanıtlaSil
  7. Bunalıma gireceğimi bile bile bu kitabı listeme eklemek şart oldu gibi. =(

    YanıtlaSil
  8. kitabı aldım okumak için deli oluyorum (:

    YanıtlaSil
  9. Gördüm :D En kısa zamanda okuman lazım.

    YanıtlaSil
  10. okumak için öncekileri okumam lazımmm

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS