Omakage o Motomete || Manga Tanıtım

6 Haz 2013


Orijinal Adı:Omakage o Motomete
İngilizce Adı: Prisoner of the Tower
Türkçe Adı: Kulenin Mahkumu
Cilt Sayısı: 1 Cilt
Türü: Historical Romance, Harlequin Manga, Drama
Yazar: Gayle Wilson
Manga-ka: Miyamoto Karin
Statü: Tamamlanmış
Çeviri Durumu: Mevcut değil


Omakage o Motomete || Manga Tanıtım

Ne zamandır ağız tadıyla manga okumuyordum. Bu son olanlardan ötürü elim kitaplara da gitmiyor. O yüzden kısa ama kafa dağıtıcı bir manga ararken Prisoner of The Tower'a rastladım ve hemen okumaya başladım. Manga klasik historical romance'lardan olduğu için her türlü sevdiğimi söyleyebilirim.Ama tabi mangamız bir harleuquin uyarlaması olduğu için hızlı ve oldu bitti bir hali olması insanın ister istemez canını sıkıyor. Sonu bakımından oldukça tatmin edici bir manga olmasına rağmen ortalarında çok hızlı bir süreç yaşadık :D
Gelelim mangamızın konusuna; 17 yaşındaki Emma Thurman'ın ailesinin maddi sıkıntılarını gidermek için acilen zengin ve soylu biriyle evlenmesi gerekir. Fakat kızımız tam bir romantizim delisi olduğu için bu tür bir evlilik onu pek cezbetmez ama ne yazık ki annesinin sürekli "Sen son umudumuzsun, Emma." demesi ve ailevi durumlarının git gide kötüleşmesi yüzünden Emma , Londra'ya sezona katılmaya ve zengin bir soyluyla evlenmeye karar verir.Ve Londra'ya gitmeden bir gece önce tüm hayatını değiştirecek "Âşık olabileceğimi hiç düşünmemiştim." dedirtecek bir yabancıyla tanışacaktır.

Manga'nın bundan sonrası olay örgüsü hakkında bilgi verir ve spoiler içerir.

Emma, Londra'ya gideceği günün gecesinde, fırtınalı gecenin yıldızları çok güzel gösterdiğini düşündüğü için dışarı çıkar ve bu hareketiyle tüm hayatı değişir. Aslında bu zamana kadar hiç âşık olabileceğine inanmayan karakterimizi o gece kendisini izleyecek bir yabancının kalbini çalacağını bilse asla dışarı çıkmadı herhalde =)
Sessiz gecede ikisinden başka kimse yoktur ve Emma ilk kez bu kadar yakışıklı , böylesine büyüleyici bir erkekle karşılaşır. Birkaç güzel sohbet ve yıldızlarla gökyüzünün büyüsünden bahsedilen bu konuşmanın sonun yabancının kendisine verdiği bir öpücükle noktalanır. Yabancı Emma'dan adını öğrenmiş ama Emma yabancı hakkında hiçbir şey öğrenememiştir. Tek bildiği şey, Londra'da yaşadığı ama İspanya'dan buraya geldiğidir. Emma, bu yabancıdan aldığı öpücükle ilk kez âşık olmuş ama aşkını kaybetmiştir. Yapması gereken şey, Londra'ya gitmek ve bir soyluyla evlenmek olduğu için aşkını da kalbinde güzel anılarının yanına gömer.

Ve, 12 yıl sonra, 
Emma,  on iki yıl önce bir Vikont'la evlenmiştir ve şimdi kendisi dul bir Vikontes'tir. Kocasıyla mutlu ama çocuksuz bir evliliği olmuştur.Kocasının daha önceki eşinden olan kızı Jorgina'yı büyütmeyi kendisine vazife edinen Emma, Jorgina'nın Greyton Baron'unun kardeşi ile olacak nişan anlaşması için Greyton Konağına gittiğinde eski aşkını yeniden karşısında bulur.Aradan geçen 12 yıla rağmen Emma, adını bile bilmediği aşkı Baron Alexsandr'ı unutmamıştır. Ve Alex'te aynı şekilde Emma'yı.Şimdi 12 yıl içinde tutuğu aşk ve Alex'in o gece Emma'nın bir soylu aradığını bilmesine rağmen çekip gitmesi kafanızı karıştırmış olabilir ama adamımızın çok geçerli bir sebebi var. :(
12 yıl önceki o gece Alex aslında İspanya ve Fransa arasındaki bir savaştan çıkmış.Savaş sırasında bir çok askerini kaybetmiş olan Alex, kendisi için mutluluğu yasak bir bölge olarak kabul etmiş. Hayatını Greyton Konağı'nın yanındaki kulede kendi odasından çıkmadan geçirmektedir.Savaşın ondan aldıkları sadece askerleri olmasa bile Alex kendisini böyle cezalandırmayı uygun görmüş.Manganın sonlarına doğru Emma'nın ona ulaşmaya çalıştığı yerlerde "Ben mutlu olmayı hak etmiyorum." diyerek sürekli Emma'yı kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor.Ama kızımızda aynı oranda inat.Ve daha da önemlisi bu sefer onu kaybetmeyi göze almak istemiyor.Zira 12 yılını sürekli bir gün onu tekrar görebilme umuduyla geçirmişken şimdi kaybetmeyi kabul etmek istemiyor.Bu yüzden de Alex'e ulaşmaya çalışıyor.Alex'in yaralarına ulaştığında ise ikisi de nihayet mutluluğa eriyorlar.


MY RAING: 4


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS