Okunacak ÇOK, Okumaya İstek YOK T_T

24 Haz 2013



 Bu ara neden ise okunacak bir ton kitap birikti elimde. Havalardan mıdır nedir bir türlü elim kitaplara gitmiyor. Aldıklarım da birikti de birikti. Kitaplarımı her gördüğümde içime dert oluyorlar yahu.Hangi kitaba elimi atsam öyle ilk sayfada boş boş bekliyor. Bir de öyle bir durum ki bu, alışkanlıktan çok üstüme bir vazife gibi okuyamadıkça sanki yapmam gereken bir şeyi yapmamışım gibi hissediyorum. Her yaz bu duruma düşüyorum, ne yazık ki. Umarım kısa sürer. Zira okunacaklar bekledikçe kendimi bir tuhaf hissediyorum. Daha da önemlisi evde ne kadar okunacak kitap olursa olsun, u yenilerini almama engel olmuyor. Böyle giderse bir ömür yetecek kadar okunacak kitabım olur her hâlde X.X Bu kitaplar arasında çekimser yaklaştığım iki kitap var.Biri EŞLEŞME diğeri de Arsen Lupen. Açıkçası elim gitmiyor onlara. Aldım alalı duruyorlar. Dur bakalım ne zamana okurum. Hele Eşleşme için o kadar büyük beklentilerim vardı ki, gördüğüm yorumlardan ötürü hep "Sonra.." diyorum. Kalıyor.

Elimdeki okunacaklara gelirsek;




TATLI DÜŞMAN/ Heather SNOW
Büyük bir hevesle aldığım ama şu günlerdeki halime kurban giden bir kitap. En kısa zamanda okumak istiyorum.

Savaş kahramanı ve yıldızı parlamakta olan bir politikacı
olan Geoffrey Wentworth, hiçbir zaman kont olmak istemez fakat kardeşi öldüğünde, bunun görevi olduğunu bilincindedir. Bu yüzden aile mülklerinin sorumluluğunu almayı kabul eder. Ancak annesinin 'görev' tanımı onunkinden tamamen farklıdır ve tek bir kelimeyle özetlenebilir: Varis.
Geoffrey annesi tarafından acilen eve çağrıldığında, kendisini geleceğin Stratford Kontesi olmak için rekabet eden bir ev dolusu genç hanıma ev sahipliği yaparken bulur. Ama onun tutkusu, etkisini ve unvanını kullanarak eski askerlere daha iyi bir yaşam sunmak istediği parlamentodur... Ta ki baştan çıkarıcı bir konuk ve geçmişten bir sır özgürlüğünü ve kalbini tehdit edene kadar.
Liliana Claremont, kontes olmak şöyle dursun kimsenin eşi olmak istemeyen yetenekli bir kimyagerdir. O kadar sık, yerinin
laboratuar değil de evi olduğunu işitmiştir ki bunu her duyduğunda kenara bir peni atsa çoktan Tower Bridge'i satın almış olacaktır.
Ama kontun ev partisi için bir davet aldığında, deney tüplerinin yerini balo elbiseleri alır ve koca avcısı kimliğine bürünür - bu sayede babasının öldürülüşünün kontla ne ilgisi olduğunu çözmeye çalışacaktır.

Her ne kadar romantizm formülünde yer almasa da istediği cevapları elde edebilmesi için en iyi yolun düşmanını yakınında tutmak olduğuna inanmaktadır. Fakat yalnızca bir öpücük kontrol edemeyeceği bir yangını başlatacaktır...



*******





Kız kardeşimin okuyup; "Öyle abartılacak bir hali yok. Resmen günlük gibi bir kitap." Demesi yüzünden okuma hevesimi kaçırdığı kitaplardan birisi. Okuyacağım inşallah ama sonlara mı kalır bir anda elime mi alırım o da biraz mulakatlık bir durum.

Eğer Yaşarsam / Gayle FORMAN

Sıradan bir günde...
On yedi yaşındaki Mia, bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir: sevgi dolu bir aile, ona âşık bir erkek arkadaş, müzik ve olasılıklarla dolu parlak bir gelecek...

... bir saniyede her şey değişir...
Bir sabah ailesiyle yolculuğa çıkan Mianın hayatı bir anda altüst olur. Kendini, kaza geçirdikleri arabanın enkazından yaralı bedeninin çıkarılışını izlerken bulan genç kız, parçaları yavaş yavaş birleştirince neler kaybettiğinin ve geride bıraktıklarının farkına varacaktır. Hayat ve ölüm, mutlu bir geçmiş ve bilinmezliklerle dolu bir gelecek arasındaki ince çizgide yürüyen Mia, bir günde hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalacaktır.
Eğer Yaşarsam, aşkın gücünün, ailenin gerçek anlamının ve yaptığımız seçimlerin dokunaklı hikâyesi…

*******


Kiler indirimlerinde şansıma denk geldiğim kitaplardan birisi.Artemis'in chick-lit'leri  her zaman hoşuma gidiyor.Okuyacağım ama sıra gelemedi bir türlü. xD
Cuma Kızı / Jane GREEN


En iyi koca, elbette, tabii ki, herhalde eski kocadırrr!
Kit ve Adam on beş yıllık bir evliliğin ardından ayrıldıklarında, Kit bir anda aşkından, en iyi dostundan ve kimliğinden olmuştu adeta. Dımdızlak ortada kalmıştı! Fakat boşanmanın üzerinden geçen bedbaht bir yıldan sonra, kendini toparlamıştı ve Connecticut'ın şirin mi şirin, pastoral kasabası Highfield'da yaşamaktan gayet mutluydu. Ünlü romancı Robert McClore için çalışan Kit, mükemmel bir işe, iki harika çocuğa, etliye sütlüye karışmayan bir eski kocaya ve hatta dostlarıyla yoga yapmak için zamana bile sahipti. Daha ne istesindi canım! Ama yeni bir sevgili fena olmazdı hani... Beyaz atlı prens adayı Steve, göründüğü kadar mükemmel miydi acaba? Peki Kit, sahalardan bunca yıl uzak kaldıktan sonra, aşk oyununda galip gelebilecek miydi dersiniz? 

Bastır kızım Kit, kim tutacak seni! 
Cuma Kızı, elinizden bırakamayacağınız, akıcı, sarsıcı ve ustalık dolu bir dostluk, aile ve evlilik hikayesi.


******







Bu yazarın Yüreğimdeki Aşk Kıvılcımı adlı kitabını okumuştum. Okuduğum en duygusal kitaplardan birisiydi. Bu da yayımcının yaptığı yarışmada çıkmıştı. Okunmayı bekleyenlerden.
Aşkın Büyülü Mucizesi/Linda Gillard
Aşk nefes kadar yakınındaydı İhanet gibi
Başarılı bir iş kadınısınız, canınızdan çok sevdiğiniz bir kızınız ve uğruna ölebileceğiniz bir
sevgiliniz var Güvenle sarılmış, sıcak, umut dolu ve mutlu bir ailesiniz
Ta ki aklınızı kaybetmenize neden olacak bir ihanete uğrayana kadar Aşkın Büyülü Mucizesi yeniden var olabilmenizle, güvenebilmenizle ve ruhunuzun yaralarını sarmanızla ilgili
Aşk, karanlıktan güneşi çıkarabilir, bir mucize yaratabilir mi 
Şiirsel bir anlatım
Büyüleyici, ilgi çekici
Isla Dewar
********





Kitabın fantastik vari bir yanı olduğunu düşündüğüm konusu yüzünden bunu da okunacaklara ekledim.Bakalım nasıl bir kitap çıkacak :D Normalde hayvanlı şeyler okumuyorum ama bu ilginç geldi. 

CAN DOSTUM
Can Dostum, bir köpeğin birkaç farklı yaşam boyunca varlığının amacının peşinde koşmasının hikâyesi 2006da Ulusal Köşe Yazarları Derneğinden En İyi Mizah dalında ödül alan ve 2011de YILIN KÖŞE YAZARI seçilen W. Bruce Cameronın bu iç açıcı ve komik romanı, bir köpeğin pek çok hayatının duygusal ve eğlenceli hikâyesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan ilişkilerine ve insanla en iyi dostu arasındaki kopmaz bağa köpeğin bakış açısından bir yorum getiriyor.
Muhteşem bir kitap. Hem güldüm hem gözyaşlarına boğuldum
Alice Walker, Pulitzer ödüllü yazar
Hayatında bir köpeği sevmiş olan herkes, bu bilgelik dolu, dokunaklı ve çok eğlenceli kitabı okumalı. 
Dr. Marty Becker, Good Morning America
Elimden bırakamadım. Bitirdiğimde, kısa süre önce ölmüş olan köpeğimin bu kitap aracılığıyla benimle konuştuğu hissine kapıldım. 
Dina Zaphiris, Animal Planet
Bir köpeğin komik, büyüleyici ve kesinlikle inandırıcı birkaç hayatının hikâyesi olan bu kitap, reenkarnasyonun olduğuna ve yazar W. Bruce Cameronın bundan önceki hayatında bir köpek olduğuna ikna etti beni. Başka türlü, dört patili bakış açısından hayatı, sevgiyi ve sadakati bu kadar dokunaklı bir biçimde nasıl anlatabilirdi ki 
Victoria Moran



**********



Ve, sevilen historical yazarı Sabrina'nın Bozulan Yeminler kitabı. Bu yazarın kraliyet kardeşleri serisini okumuştum ama bu seriye henüz başlamak nasip olmamıştı. İlk kitabı Kiler'de tedarik ettim.Devamını da aldığımda başlayacağım.

Bozulan Yeminler/Sabrina Jeffries
Bir Prense Aşık Oldum ve Aşk Hırsızı'nın yazarı Sabrina Jeffries'ten 
Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici...Library JournalBu roman, yazarın bütün yeteneğini sergilemesine olanak tanıyor: Zekâ dolu diyaloglar, akıllıca çizilmiş karakterler ve alev alev cinsel çekime sahip, birbirine son derece uygun başkahramanlar.Booklist 
On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür.Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın bulduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır. 


*******




Duygusallığın dibine vurmuş bir roman. Aslında bu tür romanlar pek tercihim değildir. Etkisinden çıkamıyorum ama kız kardeşimin zoruyla aldım. Ve bu raddede okumamak imkansız.Bol bol ağlayacağımı bildiğim için en sonlara atıyorum bunu. Elim gitmiyor. Gerçi benim için sıra diye bir durum yok. Bir anda okuyabilirim de.


 Senden Önce Ben / Jojo Moyes

Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...
Yaşamın ince detayları Loudan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...
Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.
Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lounun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?

Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün...

********


Aldım alalı okumamak için savaş verdiğim kitaplardan birisi ! Aslında bugün başlasam hemen biteceğine eminim ama ikinci kitabı alamadığım için -ve param olmadığından- cebim dolu olduğu bir sırada başlamak istiyorum. Malum, kitap etkiler veyahut olur olmaz yerde giderse hemen devamına saldırabilecek bir durumum olsun değil mi?Ama ciddi manada merak ettiğim serilerden birisi.


Mekanik Melek/Casandra Clare

Büyü tehlikelidir ama aşk kadar değil! 
On altı yaşındaki Tessa Gray, ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp 
Kraliçe Viktorya'nın hükmü altındaki İngiltere'ye geldiğinde, 
onu korkunç bir sır bekliyordu. Londra'nın Aşağıdünya'sının ıssız sokaklarını vampirler, büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıklar ele geçirmişti. Kaosun yerine düzen getirmekse yalnızca Gölgeavcıları'na, kendilerini dünyayı iblislerden kurtarmaya adamış savaşçılara düşüyordu. 
Pandemonium Kulübü'nde çalışan Kara Kardeşler tarafından kaçırılan Tessa, sonunda kendisinin de bir Aşağıdünyalı olduğunu öğrenecekti. 
Üstelik ender bulunan bir yeteneğe sahipti. 
İstediği zaman bir başkasına dönüşebiliyordu. 
Kulübün kendini sır gibi saklayan yöneticisi Magister'ın niyeti ise, 
Tessa'yı ve gücünü ele geçirmekti. 




6 yorum:

  1. Kendime kitap blogu açtım gelirsen sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Selam canım. İlk olarak Aynı Yıldızın Altında'ya başladım. Onu kardeşim okuyor. Vermez :D

    YanıtlaSil
  3. Ay sorma ya, okumadıkça artıyor da artıyor. Ama senin çokmuş yahu. :D

    YanıtlaSil
  4. Geçen bende ekledim okunacakları. Dedim belki eklersem kendimi okumak zorunda hissederimde bir an önce başlarım diye. Ama nerde... Bu aralar hepimize bi haller oldu. Başbagan yaktın bizi nan!

    Kendini sıkma sende okuyamıyorum diye inan birçok kişi bizle aynı durumda. =(

    Kitaplarından bahsedecek olursak, çok güzel gözüküyorlar! Ben daha önce Linda Gillard'tan Yüreğimdeki aşk kıvılcımlarını okumuştum. Muhteşemdi. Yeni kitabın yorumunu bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
  5. Onu kız kardeşim okudu. Güzelmiş ama diğerinin yerini tutmadı diyor :D
    Vallahi şu Aynı Yıldızın Altında'dan sonra bir süre dokunaklı kitap görmek istemiyorum yahu. :D

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS