Sisli Dağların Ötesinde || K.Marie Moning

10 Haz 2013


Sisli Dağların Ötesinde || K.Marie Moning

Orjinal Adı: Beyond the Highland Mist
Edisyonu: Sisli Dağların Ötesinde
Bağlı Olduğu Seri: Highlander# 1
Yazar: Karen Marie Moning
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Türü: Historical Romance, Romantizim, Paranormal
Goodreads Puanı: 4,00 

Ona sahip olmak için her şeyini, hatta ruhunu vermeye hazırdı
Baştan çıkarıcı bir İskoç lordu
O, savaş meydanındaki ve yatak odasındaki meziyetlerinden dolayı bütün krallıkta Hawk olarak bilinirdi. Hiçbir kadın onun dokunuşuna karşı koyamazdı ama içlerinden biri bile onun kalbine ulaşamamıştı – ta ki intikam peşindeki bir peri tarafından günümüz Seattle’ından Ortaçağ’ın İskoçya’sına getirilen Adrienne de Simone’a kadar. Ait olmadığı bir yüzyıla hapsolan, fazlasıyla cesur, çok konuşan bu kadın bir 16. yüzyıl çapkını için gerçek bir sınavdı. Hawk ile evliliğe zorlanan Adrienne, onu kendisinden uzak tutacağına yemin etmişti ancak yakışıklı lordun tatlı baştan çıkarışı yeminini bozmasına sebep olacaktı.
Zamanda tutsak olmuş bir yabancı
Adrienne’in kusursuz dudaklarında zampara lord için kusursuz bir ‘hayır’ cevabı vardı ama Hawk, ona adını tutkuyla söyleteceğine ve onu arzuyla yalvartacağına dair ant içmişti. Ne farklı zamanlardan gelmeleri ne de aralarındaki mesafe onun aşkını kazanmasına mani olacaktı. Adrienne tutkulu kalbinin telkinlerine uymak konusunda tereddüt etse de tüm çekinceleri Hawk’ın kararlılığı karşısında eriyip gidecekti.


Görüşüm;

Bu kitapta o kadar nötr bir durumda kaldım ki kitapla ilgili nasıl bi' yorum yapacağımı bilemediğim için dün biraz kafamı toplamak adına bugüne erteledim.Yani kitap kötü desem yerden yere vurulacak bir durumu yok. İyi desem okuduğum onca güzel kitabı yabana atmış olacağım.O yüzden kitapla ilgili sadece sevdiğim ve sevmediğim hususlara değinmeye karar verdim.Zira zevk meselesi gibi bir durum söz konusu bu kitapta.
Blogger arkadaşlardan Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi bu kitaba bayılırken Tuğçe'nin Kitaplığı da çok fazla beğenmemiş. Aynı şekilde Goodreads'te de çok inişli çıkışlı tepkiler var.Beğenen de beğenmeyen de çok.Kısacası birkaç güvendiğiniz yorumu gözleyerek bu kitabı incelemenizi tavsiye ederim.Benim için kitabın değeri son sayfalarında 3.5/5'a yükseldi diyebiliriz.

Şimdi bi' bakalım.Kitabımız 1500'lerde Deniz Üstündeki Dalkeith adında bir adadaki Douglas Klanın lideri Sidheach James Lyon Douglas nam-ı diğer Hawk'ın dillere destan olmuş yakışıklılığı ve âşıklığı ile ülkedeki tüm kadınları kendisine bağlamasını anlatarak başlıyor. Hawk o kadar yakışıklı ve karşı konulamaz bir erkekmiş ki, ülkenin tüm kadınlarının yanı sıra ülkedeki Peri Kraliçesi bile Hawk'ın muhteşem bir âşık oluşuna tanık olunca periler kralı bunun için intikam istemeye karar verir.

Bu kısımda sevdiğim tek yer daha önce izlemiş olduğum Kont ve Peri animesindeki Unseelie perilerini yeniden görmek oldu. En azından animeyi tekrar anımsadım. =) Özellikle de Adam'ın bir Kelpie olması. Neyse konuyu dağıtmayayım.

Efendim şimdi peri kralımız Hawk'ın kraliçesini ayartmasına o kadar deliriyor ki, intikam istiyor ve kraliyet soytarılarından Kelpie perisi(Su Atı Perisidir.İnsan formunda gezebilir.Kelpie perilerinin özel iyileştirme güçleri vardır ve bunu dudaklarından ya da kendi Su Atı olduğu denizden sağlarlar.) Adam'la bir plan kurup, -Tam bu sularda da Hawk'ın en yakın arkadaşı onun bir dilek diliyor ve bu dilek Adam'ın kulağına çalınıyor.-  taa 500 yıl sonraki New Orleans'tan bir erkek düşmanı kadını geçmişe getiriyorlar. Dahası ise bir Hawk bir anda kendisini bu kadınla evli buluyor ! Adamımız tüm kadınları kendisine bağladığına ve yakışıklılığına o kadar güveniyor ki, başlarda istemediği karısını tavlamayı kafaya koyuyor.Burada en saçma bulduğum yer! adam kendisine ve yakışıklılığına o kadar güveniyor ama kızı sadece bir görüşte yıldırım aşkına tutuluyor.Yahu en azından bir iki sayfa geçsin tavırlarına vurul ! lütfen yahu.

Bunun dışında kadar her şey gayet güzel başladı. Hatta daha önce Rita Hunter'ın okumuş olduğum YAĞMURLA GELEN kitabını o kadar beğenmiştim ki, dedim yine aynı oradan güzel bir kitap okuyacağım. Çünkü Yağmurla Gelen için başlarda zaman yolcuğu, paranormal öğeler ve historical karması bir kitabın beni çekmeyeceğini düşünüp çok ön yargılı davranmıştım.Ama kitabı okuduktan sonra nasıl bittiğini bile anlamadım.Fakat Sisli Dağların Ötesinde'de sürekli Yağmurla Gelen'deki gibi bir etki aradım-bulamadım. O yüzden de sıkıldım.

Gelelim 500 yıl önceye gelen Adrienne de Simon'a; kızım eski erkek arkadaşı tarafından çok büyük bir kazık yemiş.Erkeklerden nefret eden birisi. Ve tam da Adam'ın aradığı bir kadın. Bizim Kelpie'de aradığı gibi güzel ama erkeklerden nefret eden bu kadını tuttuğu gibi 500 önceye Deniz Üstündeki Dalkeith'e getiriyor ve kızımız kendisini Hawk ile evli buluyor.
Kitabın bundan sonrasında Hawk'ın karısına olan aşkını ispat etme ve onu elde etmeye çalışmasını işliyor.Ama beni sıkan tarafları; Koca kitapta 300. sayfaya kadar kadının sürekli adamı terslemesi ! Yeter dedim ya. Sıktı vallahi. Hadi , acı çekmiş herkese güvenemiyor.Anlıyorum ama bi' yere kadar. Ve, adamın karısının ayağına kapılacak kadar düşmesi ! Kadın ne yaparsa yapsın yine onu elde etmeye karısı yapmaya ve efendim kendi aşkını görmesini sağlama çalışması uzadıkça bunaldım.
Siyah başı beyaz yastıklara yaslanmıştı ve yalnız yatıyordu-kollarındaysa Adrienne'in okla vurulduğu gün giydiği elbiseyi tutuyordu.

Kitapla ilgili nötr kalmamı sağlayan yerlerse kitabın sonları oldu.Açıkçası son bölümlerini daha çok sevdim.En azından bir olay çerçevesi içerisinde cereyan etti.Bu kitabın başlarında ciddi bir şeylerden eksik kalmış havası var. Ortalarında ise sürekli aynı durumlar olduğu için fazla bir beklenti yok.Ama sonunu iyi bağlamış en azından başlarına göre.


MY RATING:



Sisli Dağların Ötesinde|| Fanbar
Sisli Dağların Ötesinde|| Fanbar

8 yorum:

  1. :) ellerine sağlık annem mükemmel bir yorum olmuş (: detaylı cevabımı akşam eve gidince yazacağım birkaç hususu konuşmak istiyorum seninle :)

    YanıtlaSil
  2. Aradığınız kişiye akşam 18:00 sularından sabah 7'ye kadar ulaşılamayacaktır. Lütfen şöyle bir iki ay sonra tekrar deneyiniz. :D

    YanıtlaSil
  3. A a (: inanmam niye bea (: korktu kıyamam (:

    YanıtlaSil
  4. The Reading Lady10 Haziran 2013 18:46

    Ahahahaha :D Yorumu okudum dedim şimdi atlar Küçük Kız üstüne ki yanılmamışım :D Yandın kuzum sen :D Merakla bekliyorum gelişmeleri :D

    YanıtlaSil
  5. Kuzu benden haber alamazsan en yakın polis merkezine "Yoruma kurban gitti." diye bilgi ver. En azından anam babam ne olduğunu bilsin. :D

    YanıtlaSil
  6. Iıı, şey... Bi' iki aya unutulur umuyorum. :p

    YanıtlaSil
  7. herşeyi unuturum bunu unutmam ;) unutturmam :)

    YanıtlaSil
  8. Abuuuuw! Kan çıkacak kan :D Heyt be! Hareminde onca yimelik var sen şuncacık için arkadaşını kırıyo'sun :p

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS