Katran Karası || Güneş Demirel

12 Haz 2013



Adı: Katran Karası
Yazar: Güneş Demirel
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Türü: Günümüz Aşk, Ailevi, Dram
Yazarın Diğer Kitapları;
Şimdi Benimsin - Sen Yokken 




"Ben neredeyim, kimim, unutmam an meselesiydi... Kelimelerle tarif edemezdim, kalbim yerinden fırlayıp onun kalbini yakalayacaktı."

Hayatı koca bir bilmeceolarak görenler için nefes aldığımız her dakika aslında bir sürprize kapıaralar. O sürprizler bazen neşe bazen hüzün getirir bize. Aşk da osürprizlerden biridir.

Katran karası gecelere yatar,ansızın açan pırıl pırıl güneşli sabahlara uyanır insan. Yağmur'un hayatına basit bir top darbesiyle giren Özgür, kalbi aşkla çarpan bir adamın bir kadınınhayatına nasıl sürprizler taşıyabileceğinin kanıtı adeta. Can dostu Suna'nıngüvenli limanına sığınmış, kendini 'fazladan' her türlü duyguya çok erkenkapamış, gelecekten çok geçmişe bakarak yaşama yanılgısına kapılmış bir kadınınadım adım yüzünü nasıl da aşka, sevgiye çevirebileceğini anlatan 'böylehayatlar da var' dedirten bir roman...

Edebiyatın genç ve güçlü kalemi Güneş Demirel yine en sahici duygularımızla yüzleşmemiz için sayfalar dolu süren bir serüvene davet ediyor bizi...



Yine kelimeleri ile kalbime dokunan bir kitap okudum. Bu yazarın her kitabı ayrı bir güzel oluyor. Hepsinde insanı yürekten etkileyen bir konu işlemeyi çok iyi bilen bir yazar. Kalemi de kayıtsız şartsız mükemmel -bence-.
Tabi benim için her zaman Şimdi Benimsin'in apayrı bir yeri olacak onu görmüş oldum. Çünkü yazarın bu okuduğum üçüncü kitabı ama ben hâlâ Şimdi Benimsin diye inler durumdayım.Ee, o kitapta bambaşka bir büyü olduğu tüm okuyanlar tarafından onaylanmış durumda. Tekrar okusam , tekrar okusam ... bıkmayacağım ve etkisini asla azaltmayacak yegane kitaplardan birisi. Neyse. :D

Kitaba görüşlerimi bildirmeden önce şu alıntıyı yazmak istiyorum;
"Yağmur'um tıpkı yağan yağmur gibidir.Bazen hiddetli bazen durgun ama her zaman berrak."


Şimdi Katran Karası'ndan bahsedelim biraz. Bu kitap sevigli yazarımızın ilk yazdığı hikâyesiymiş. Açıkçası ben her kitabında aynı tadı alıyorum. Hiç fark etmedim. Ama daha önce okuduğum Şimdi Benimsin ve Sen Yokken'de o kadar ağladım ki, bu kitapta sadece yer yer içlenmeler yaşayınca biraz tuhaf oldum.Çünkü bu kitap için de her kelimesinde salya sümük hallere hazırlamıştım kendimi :D

Yazarın bu kitabı daha çok sürtüşmeli bir aşkı ele almıştı. Tesadüf eseri başlayan tersleşmeler tesadüflerin veyahut kaderin yardımıyla devam ettikçe hem bir aşkın doğmasına hem de kimsesiz bir kızın aitlik hissine sahip olmasını konu alarak devam etti.

Yağmur daha birkaç günlük bebekken terk edilmiş ve yetimhanelerde büyüyerek bugünlere gelmiş, içine kapanık ve herkese karşı duvarları olan bir kadın..Özgür,  babasından sevgi görmemiş, özgür ruhlu, güçlü ve dirençli bir erkek.Bu iki insanın hayatı bir hafta sonu kafaya inen bir topla kesişi veriyor. Bir topun ve ardından gelen sürtüşmelerin tesadüflere yenik düşmesiyle iki inatçı keçi için aşk zorlu bir sınava dönüşüyor.

Yağmur bir bilgisayar mühendisi ve freelancer olarak bilgisayar yazılımcılığı yapıyor. Özgür ise babasından kendisine kalmış olan tekstil firmasının başında bir patron. Kader bu ya o topun acısı bir şekilde çıkacak işte. Özgürlere lazım olan program desteği için görüştükleri firmada işi Yağmur'a veriyorlar ve çiftimiz bir anda kendilerini tekrar bir arada buluveriyor.
Tesadüflerle başlayan bu aşk hem çekişmeli hem de duygusal yanı ağır basan bir kurguyla sizi sizden alacak bir kitap çıkarıyor ortaya.


Yağmur'un sert kabuğu ve insanlara karşı kurduğu duvarlarına rağmen, Özgür onun kalbine ulaşıyor. Ulaşıyor ulaşmasına da Yağmur'un inatçılığı aralarındaki aşkı sürekli bir çekişmeye dönüştürüyor. Ee, bu çekişmelerde yer yer sinir bozucu yer yer dokunaklı ve yer yerde aşk dolu oluyor. Kitabın içerisinde öyle bir aşk kokusu var ki, okurken o kokuyu öyle canlı öyle içten hissedince sizi sarsın sarmalasın istiyorsunuz. Gerçi ben bu yazarın her kitabında aynı duruma düşüyorum.İçindeki konu(lar) beni sarıp sarmalayıp kitaplar bir bütün halime getiriyor.

Kısacası gerçekten güzel ve içimizden bir aşk okumak istiyorsanız hemen bir Güneş Demirel kitbaı tedarik edinin derim. =))

ALINTILAR 



MY RATING: 4



8 yorum:

  1. aayy bu kitapla ilgili çok güzel yorumlar gördüm. sen de çok güzel anlatmışsın..
    ayrıcaaa benim meslekte bilgisayar programcılığı bilmiyorum acaba ben de aşkımı böyle mi bulacağımmm :)
    hemen alıp okumam lazımmm :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazarın kitaplarında tereddüte izin vermiyorum. Ben o hataya düştüm sonra çok pişman oldum. İnan. O yüzden al, oku. Ama bunda ağlamıyoruz, ne yazık ki. Bu yazar benim Hüzün Kraliçem :D

    YanıtlaSil
  3. bugüne kadar öyl yerli yazarları okumadım ilk defa düğümlere üfleyen kadınları aldım elime işte..
    ama senin şu Hüzün Kraliçe'nin kitapları çok ilgimi çekti..
    elimdeki kitap bitince mutlaka almayı planlıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Ben de Yerli Yazarlara geçtiğimiz sene başladım. Aslında pek okumam yerli yazar. Bu yazarında hiçbir kitabını okumamıştım.Nette hikâyesi yayımlanıyormuş.Bir iki kere gözüme çarptı.Allah'ın işi ama. Ya net gitti o sayfa kaldı. Ya tam başka birşeye bakacağım ona tıkladım vs vs. İşte hikâyesini okuyunca biraz gaza geldim.Gittim Şimdi Benimsin'i aldım. Onu da o kadar çok övdüler ki, kitaba elim gitmedi. -Tek pişmanlığım evde tutup da geç okumam- tam bir ay sonra kız kardeşimin isteğiyle okudum.Elime almamla sabahlamam bir oldu. Ondan sonra Sen Yokken'i okudum o da helak etti beni. Bu kadının kalemi hem ağlatıyor hem bağımlılık yapıyor.

    YanıtlaSil
  5. aaayy işte bu işte bu...
    tamam istediğim şey bu..
    ağlamak kendime getiriyor beni..
    böyle hüzünlü şeyleri okuyunca sanki kendi hayatım süpermiş gibi geliyor adeta.. (:
    bakk benim de tanışmama sen vesile oldunn :)

    YanıtlaSil
  6. o kadar güzelki anlatamam yağmur ve özgür birbirine besledikleri aşkı önce kendilerine bile itiraf edemezken yağmur ailesini buldu ve özgürden nefret etti ama aşkı nefretinden ağır bastığı için kendilerini birbirlerinin kollarına bıraktılar çok sürükleyici keşke bitmeseydi diyebileceğiniz bir kitap yağmur bazen sakin bazen de yağan yağmur gibi hiddetli yazarın dediği gibi kader onların tarafında oldu ve aşk kapılarını çaldı

    YanıtlaSil
  7. Bu yazarın kalemi zaten çok kuvvetli. Kurduğu cümleler insan yüreğine dokunuyor. =)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS