Kolay || Tammara Webber

6 Haz 2013

KOLAY

Orjinal Adı: Easy
Edisyonu: Kolay
Bağlı Olduğu Seri: Yok
Yazar: Tamara Webber
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Türü: New Adult, Romantizim, Günümüz Aşk
Goodreads Puanı: 4,28 

Onu uzaktan izliyordu ama tanışmıyorlardı.
Bir gün kurtarıcısı oldu...
Aralarındaki çekim inkâr edilemezdi. Ama birinin unutmak için çok çaba sarf ettiği geçmiş...diğerinin çok inandığı gelecek, onları ayrılmaya zorlayabilirdi.
Ancak ikisi birlikte acı ve suçluluk duygusuyla baş edebilir, gerçekle yüzleşebilir ve "aşkın beklenmedik gücünü" bulabilirlerdi.


New Adult türünde en merak ettiğim kitaplardan birini daha okumak nasip oldu. Epsilon'dan çıkacağını ilk duyduğum andan beri okumayı istediğim ve listemde tuttuğum Tamarra Webber'ın Kolay kitabını da bu hafta aradan çıkardım. Aslında bu olayların üzerine pek okuyasım yoktu ama bu kitabı biraz rahatlamak ve kafamı dağıtmak için öylesine elime almışken bir anda kitabın ilginç bir kısmına geldim ve sonra kendimi kitaba kapılmış dahası okumuş ve bitirmiş buldum.
Goodreads'te sürekli gözüme çapan ve oldukça yüksek bir reyting alan bu kitabın hep isminin ilginç ve basitliğinde ilgi çektiğini düşünmüştüm fakat kitap gerçekten güzel bir konuya sahipmiş. New Adult (Yeni Yetişkin) türü son zamanlarda çok popüler olmakla birlikte kurgulanan kitaplarda oldukça cezbedici konulara sahip oluyor. Kolay kitabı da kendi içerisinde bu türün güzel örneklerinden birisi.Kitabın yorumlarını bildiğim için aldığımda çok büyük beklentilerim vardı ve kitapta hemen hemen beklentilerimi karşıladı. Birkaç şey dışında kitabın oldukça güzel bir konusu olduğunu düşünüyorum. Okurken akıcı sizi içine çeken kitaplardan olduğu için bir anda sonuna gelmeniz işten bile değil. :D

Jacqueline, kitabımızın esas kızı bir üniversite öğrencisidir ve birkaç gün önce sevgilisi tarafından terk edilmiştir. Terk edilmişliğinin acısını da kendisini bir partiye atarak atlatmaya çalışır. Bu sayede de kitabımızın konusu başlar. Jaacqueline'in partiden sona çok kötü bir deneyimin ucundan kurtulmasına kıl payıyla serseri ama bir o kadar da yakışıklı Lucas yetişir.Ve, aslında daha önce hiç farkına dahi  varılmayan Lucas bir anda Jacqueline'in gözüne çarpmaya başlar.

Jacqueline'in Lucas tarafından kurtarıldıktan sonraki tavırları gayet normaldi. Zira bir tecavüzden kıl payıyla kurtarılmak ! dahası kurtarıcınla aynı sınıfta olmak hiç de kolay değil. Önceleri görmezden geldiğin insan bir nevi seninle ortak bir sırrı paylaşınca ister istemez onun farkına varıyorsun.Ama tabi bu farkındalık etkileşim farkındalığı değildir. Neden derseniz? Kızımız tam bir inek öğrenci statüsünde olduğu için Lucas gibi dövmeli ve çenesinde piercingle gezen bir çocuğun Jacqueline için ne kadar çekici olabileceğini siz düşünün artık.Ama ne demişler "Herşey göründüğü gibi değildir."

Lucas, esas adamımız okulun ekonomi sınıfındaki, tembel arka sırada dersi
dinlemeyen ve sürekli resim yapan birisi gibi görünse de aslında kendisi oldukça başarılı bir öğrenci. Sadece bunu fark etmek Jacqueline için biraz zaman alıyor.Ve bu arada da kızımız ayrılık acısından ekonomi dersini eke eke kalmanın ucuna gelmiş. Sevgili hocasının kendisine tanıdığı son şansa sıkı sıkı sarılır ve ekonomi asistanı Landon Mafield'dan yardım almaya başlar. Mail yoluyla iletişim kurduğu bu çocuğa bütün sırlarını açar..Kitapta özellikle benimsediğim yerler bu yazışmalar oldu. Çünkü Landon ve Jacqueline'in arasındaki o samimi konuşmaları kitabın ileri ki kısımların da ne yazık ki göremedim.Lucas ve Jacqueline arasındaki mesajlaşmalarda çok fazla soğukluk vardı. Çocuğun geçmişi yüzünden kendisini geri çekmesi benim kitaba bakış açımı biraz değiştirdi.Çünkü çocuk çok geri planda kalmış. Pasif hissettim hep onu.

Genel olarak gidişatı güzel bir kitaptı severek okudum. Sürükleyici olduğu da su götürmez. Ama Lucas'ın daha aktif olmasını isterdim. Gerçi geçmişinde yaşadıklarını düşünürsek yazarın karakteri oturaklı yazdığı da ortada ama bir okur olarak esas karakterin daha hareketli olmasını isterdim.






MY RATING:4




Kolay||Tammara Webber Fanbar
Kolay|Tamara Webber Fanbar


2 yorum:

  1. tugce'nin kitapligi6 Haziran 2013 14:03

    ellerine sağlık, bu kitap benim de sevdiklerim arasında :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim abla. Gerçekten güzel bir kitaptı. Bu ara olan olayların üzerine de çok iyi geldi bana.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS