Ne Okuyorum ? 24.01.13

23 Oca 2013

Ne okuyorum ? Bu hafta ne okuyorum hemen kisaca bir değineyim. Bu hafta elimde iki kitap birden var. Birisi -ki ilk başladığım- Cecilia Ahern / Keşke Beni Görebilseydin diğeri ise Lisa Kleypas / O Yaz kitapları. Açıkcası kitapların şu ana kadarki gidişaları benden 3 puandan  fazla alacak bir duruma gelemediler ama sonunu görmeden kesin bir yorumda da bulunmak istemiyorum.

Öncelikle Keşke Beni Görebilseydin'den bahsedeceğim.
Kitap çok dramatik ve sürekli bir detaycılık üzerinde anlatım sağlanmış. Açıkcası okumaya başlarken daha farklı bir kurgu bekliyordum. Gerek ismi gerekse konusu bakımından biraz gizemli gelmişti ama dramatik yanı ağır basan bir kitap çıktı . Bu da şu aralar kaldırabileceğim bir konu olmadığı için araya kitap alma gereği duydum.Güzel bir kitap ama ağlayacak havamda değilim.



Keşke Beni Görebilseydin üzerine biraz değişiklik olsun ve hareket gelsin diye elime aldım bu bu kitabı ama ondan tek farkı dramatik olmaması galiba.. Yoksa en az onun kadar ağır işleyen bir konusu var. Ama en çok da sinirime dokunan kitabın edisyonu. Tam bir felaket (!) Karakter isimlerinin yanlış yazılması mı dersiniz ? Kitabın her paragrafında bir sözcüğün yanlış olması mı dersiniz. Yoksa en basitinde koca kitabı yarılamama rağmen hâlâ elle tutulur birşey olmaması mı, inanın karar veremedim.


Bu iki kitap da en başta da belirttiğim gibi, şuan için benden 3 puanın üzerinde bir puan almayı haketmediler. Gerçi sonuna gelmeden asla kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama az çok belli ediyorlar kendilerini. Boş boş hiç bir hareket yok. Artık aynı tip kitaplardan çok sıkılmaya başladım. Biraz hareket şart oldu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS