KALBİM EVİNE DÖNDÜ // DENEANE CLARK

2 Oca 2013

KALBİM EVİNE DÖNDÜ // DENEANE CLARK

GÖRÜŞÜM:

Öncelikle kitapla ilgili söyleyeceğim herşey, esinlendiği kitabın eşsiz olmasından kaynaklanıyor. Yoksa kitabın kötü olduğunu düşünmüyorum ama yazarın konuyu baz aldığı kitap İçinde Aşk Saklı olunca , bu kitap tamamen derleme olmuş çıkmış.
İçinde Aşk Saklı'yı okuyanlar bilirler; Clayton'ın Whitney'i elde etmek ve eşi yapmak için Whitney'in tüm inatlarına karşı verdiği çabalarla sevdiği kadını acı tatlı birçok olaydan sonra elde eder, sonunda da muratlarına ererler.

Kalbim Evine Döndü kitabı -neredeyse birebir- İçinde Aşk Saklı esinlenmesi olan bir kitap. Başka yazarların kitaplarından esinlenilmesine pek takılmam aslında ama bu kitap başlarında resmen kopya gibi duruyordu. Kadın karakterimiz Grace , Whitney kadar olmasa da inatçı bir erkek fatma ve evliliğe de karşı... Erkek karakterimiz Trevor ise Clayton'a oranla daha yumuşak başlı olması dışında birebir aynı.Şimdi karakterlerin aynı olmasına mı taktım ? Tabii ki , hayır. Ama kitabın bazı -esas- sahneleri İçinde Aşk Saklı kitabından küçük küçük değişikliklerle kopya edilmiş ve oraları okurken çok rahatsız oldum.

Konunu gidişatını ve karakterleri eslenseydi bu kadar gözüme batmazdı ama sahneleri bile aynen geçirmiş desem abartmam.Ki konusundan bahsederken sahnelere de değineceğim.Kitabın ilerleyen gidişatına bakınca yazarın umut vaad ettiğini söyleyebilirim. Keşke sonunda yarattığı o değişik olguyu baştan sona kitapta kullansaydı. O zaman kitabın daha farklı bir tadı olurdu. Yazarda kalem var ama kendini göstermek yerine başka bir yazar üzerinden sahneye atmış kendisini. Tabi şunu da es geçmemek lazım. Bu yazarın yazdığı ilk kitap.Bu yüzden yanlış bir yol izlediğini değil de , yanlış bir yazardan esinlenmeye çalıştığını düşünüyorum. Ne de olsa Judith McNaught gibi bir yazarın kaleminden esinlenmeye çalışmak büyük bir gayret gerektirir.Sonuç olarak , kitabın özgün bir konusu yok -en azından son 3 bölüm hariç- ama okunabilir bir kitap...

KONUSU:
Ackerly Ailesi 6 kız kardeşten olmuşktadır. En büyük kardeşlerden biri olan Grace özgür ruhlu, ele avuca sığmayan bir kızdır ve etrafta erkek kıyafetleri ile gezmekten büyük keyif alır.Özgürlüğüne düşkün olduğu içinde evlenmeyi asla düşünmez. Derken, birgün Huntwick Kontu Trevor Caldwell, bu eşsiz ve asi güzeli görür görmez çarpılır. O andan itibaren ise, Grace'i Huntwick Kontesi yapmak için kendisiyle evlenmeye razı etmeyi kafasına koyar...
Kitap buradan bakınca fazla benzemiyor gibi dursa da İçinde Aşk Saklı ile bariz benzerlikler taşıyan birçok sahnesi var. İçinde Aşk Saklı'daki Nişanlılık Anlaşması ile konuya giriyoruz ve Clayton'ın Whitney'i cezalandırdığı sahnenin daha yumuşatılmış bir versiyonuna kadar aynen devam ediyor..
Tabi özgün kısımları da yok değil. Misal; Whitney Paul'a aşık ve onun peşinde koşarken bu kitapta ise yazar farklı bir bakış açısı oluşturmuş.Grace'in çocukluk arkadaşı ona aşık ve Trevor ile evlenmesine engel olmak için yaptıklarıyla -özellikle sonunda- kitaba özgün bir tat vermiş.
Sonunu düşününce, kitap bittiğinde ''Keşke kendi kalemini başında konuştursaydın!'' dediğim bile oldu. 
Herneyse, kitabı karalamak istemiyorum. Kötü bir kitap değildi. Ama ancak İçinde Aşk Saklı'yı okumamış birisiden ; ''Vay be ! Ne kitaptı!!'' tepkisi alır.. 


MY RATING:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS