''Ne Okuyorum ?'' SAFKAN || Jeniffer L. Armentrout

14 Oca 2013


SAFKAN

Bu haftaya ne okuyarak başladım.Merak edenlere hemen söyleyeyim; bu haftaya dün akşam Safkan'a başlayarak giriş yaptım.Okuyan ve seriyi takip edenlerin de bildiği gibi Safkan, Melez Sözleşmeleri Serisinin ikinci kitabı.İlk kitap olan Melez'i geçen sene okumuşumtum ve yazarın ilginç bir kalemi olduğunu gördüm.Kitap çok ilginç bir şekilde kurgulanmış ve mitolojininde aralara serpiştirilmesiyle, ortaya gerçekten tadına doyum olmayacak bir seri çıkmış.













Gelelim Safkan'la ilgili şuana kadar ki görüşüme; kitap ilkinden daha etkileyici başladı.Özellikle bu kitapta Seth'in daha aktif olması benim için yeterli bir durum oluşturuyor. Seth ve Alex birer Apollyon'lar ve kaderleri bir yazılı..Alex önceki yaşadığı İblis deneyiminden sonra sıkı bir eğitime tabi tutulur. Hem Seth tarafından Apollyon olarak uyanana kadar güçlerine hükmetmeyi hem de Aiden'le avcı olarak İblislere karşı savaşma eğitimi alır.Kitabı Seth'in espirileri ve hareketleri öyle dolu dolu yapmış ki , her cümlede gülmekten öldürüyor insanı...Tavsiye ettiğim bir seridir. Kitapla ilgili detaylı yorumumu bitirince yapacağım. Ama bence kesinlikle okunması gereken bir seri...

Kitaptan Alıntı
"Biliyor musun, Alex?"
"Neyi?"
 "Daha çok dinlenmen gerek senin. Uykusuzluk muhakemeni bulandırıyor. Ben bu kadar süperim ve sen biraz önce ölümcül bir hata yaptın."
"Hı?"
"Kolumu asla gevşetmemeliydin." Sonra beni çevirip omzundan attı.Yüksek sesli bir inlemeyle mindere çarptım. "Ay, düştün mü?"
"Yo." Yüzümü buruşturarak yuvarlanıp sirt üstü yattım. "Yere saldırdım."
Diz çöktü, iki bacağını birer yanıma koydu. Çenemi tuttu. "Dün Aiden'la antrenmanda ne yapıyordunuz öyle?"
"Çalışıyorduk, hem benimle konuşmak için üstüme oturmana ne gerek var?"
"Çünkü yapabiliyorum ve hoşuma gidiyor."


Melez'i Hatırlayalım;

İlk kitap Melez'de Alex bir Melez'dir yani bir safkan ve insanın birleşiminden doğmuştur. Fakat melezler çok değer görmezler ve Safkan'lar için ya avcı ya da köle olarak yaşamlarını sürdürmek kaderleridir. Alex'in annesi ise onu İblislerden ve bu saçma sistemden kurtarmak için kızını insanların dünyasına kaçırmıştır. Ne yazık ki, uğradığı bir iblis saldırısında ölünce Alex bir süre tek başına kalmıştır. Ama safkanlar Alex'in yerini bulurlar. Alex annesinin ölümünden sonra bir İblis öldürdüğü için onu Avcı olarak eğitme kararı alırlar...
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS