SAFKAN || Jennifer L. Armentrout

20 Oca 2013





SAFKAN || Jennifer L Armentrout
Üçüncü kitabını istiyorum . İstiyorum.. İstiyorum.. İstiyorum...Meraktan öleceğim bir sonla biterken nasıl istemem ki ? Ah ah, üçüncü kitap çıkana kadar çatlarım şimdi ben. Gel de bekle iyi mi. İşin tek güzel tarafı kitabı alalı epey bir zaman olmasına rağmen ancak okuma fırsatım oldu. Ki çok şükür ''ancak'' okudum. Ya ilk aldığımda okusaydım, nasıl beklerdim devamını Allah bilir. En azından şimdi çıkmak üzere olduğunu biliyorum.
Bu ara üst üste iki güzel fantastik okudum ve gerçekten çok keyif aldım.İkisininde Dex'ten olması şaşırtmamlı değil mi ? Ne de olsa, Dex'in YA(Young Adult)'da çığır açtığını artık çok iyi biliyoruz.Safkan'da çok güzel bir kitaptı.En az Melez kadar hayretler uyandırıcı bir sonla bitti. Aslında merak ediyorum bu yazar böyle heyecan verici yazmayı nasıl beceriyor? Sessiz , sakin, hatta VA(Vampir Akademisi) çakması olarak ilerlediğini düşündüğüm bir anda kitabı, hiç beklemediğim bir şekilde arap atı gibi dört nala koşturuyor. Öyle ki, heyecan tavan yapıyor birde ''Vay be! Kadının hayal gücü sınırsız..'' felan derken buluyorsunuz kendinizi.
Bu kitabı da aynı duyguları hiç eksiksiz hissettirdi. Yazarın tek anlamadığım yanı, neden kitabı VA'dan esinlenerek yazmış? Aslında kadında çok iyi bir hayal gücü var ama bu kitapta da ilk kitaptaki gibi VA'dan bazı esinlenmeler vardı ve her ne kadar az da olsa ister istemez ''Neden?'' sorusunu sordurtuyor.Yine de , kesinlikle Melez Sözleşmeleri her kitabında daha bir heyecanlanılıyor. Üçüncü kitap çok ses getirecek hiç şüphem yok.Ama nasıl bekleyeceğim işte o muamma bir durum. Gerçekten bazı yazarların her kitabında kendilerini aşmaları işi çok ilginç kılıyor.

Bu seriyi gidişatı yüzünden VA'ya benzetmeme rağmen işlerin ondan daha farklı gelişmesi beni seriye ayrı bağladı. İlerleyen kitaplarda karşımıza ne çıkacak acaba? Umarım ki, fazla arası olmadan tüm seriyi okuruz.

----------------------------------------------

KONUSU: 

Alex ilk kitapta Apolyon olduğunu öğrenince bu kitapta Seth'le de Apolyon güçlerini kullanmayı öğrenmek için çalışmaktadır. Hem Seth'le hem de Aiden'le yaptığı çalışmalar hem de okuldaki dersle rAlex'i çok yormaya başlar. Bunlar yetmezmiş gibi bir de okulda bir iblis saldırısı olur ve herkes özellikle de melezler için inceleme istenir. Alex, hepsinden muaf tutulmasına rağmen arkadaşlarına yapılanlar onu çok üzer. İblis saldırılarının önüne geçilemediği gibi bir gece Alex'in hayatındaki tek dostu Caleb'in de iblislere kurban gitmesine sebep olur.
Bu gece yüzünden Alex'in de sicili kötüleşir ve onu Akit'te mahkemeye çıkarmaya karar verirler. Kendisini zorlu bir  sorgulama bekleyen Alex'in bir yandan da canına kasteden kişiye karşı korunması gerekmektedir.
Ama bazı şeylerin bedelleri ağır olur. Öyle değil mi?









 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS