Ne Okuyorum?

8 Oca 2013

''Ne Okuyorum ?'' bir bakalım mı ?

Bu akşam elimde dün başlamış olduğum - deli gibi bekeldiğim- Hayallere Kapılma yani Lair's Club#2 The Impostor var.
Bu yazarın okuduğum ikinci kitabı olacak. Serinin ilk kitabı olan, The Pretender bizdeki edisyonu ile Gönlünü Kimseye Kaptırma sayesinde yazarla tanışma fırsatı edindim.Yazar bu serisinin ilk kitabı sayesinde Rita ödülü almış.Ki bence de hakkıdır. İlk kitap gerçekten çok ama çok güzeldi.Dahası bu kitabı okurken ilk kitabın ne kadar güzel olduğunu bir kez daha görmüş oldum...Kitapla ilgili -şu an için- söyleyebileceğim tek şey, beklentimi karşılamadığıdır. İlk kitapla kıyasladığımda çok hareketsiz bir konusu var. Dalton için daha dolu dolu bir kitap beklerdim. Ama bir yandan da kitabın asıl bombayı sonlara sakladığı izlenimini ediniyorum. Gerçi bu kitabın şuanki gidişatı için aldığım izlenimi değiştirmiyor.Herneyse. Kitabı bitirdiğimde kesin yargıya varacağım. :)

Serinin ilk kitap olan Gönlünü Kimseye Kaptırma'yı biraz hatırlayalım.

Agatha, erkek kardeşi James'ten uzun bir süredir haber alamamıştır ve onu bulmak için Londra'ya gelir. Ama elinde avucunda hiç para olamadığı gibi kardeşine dair tek bildiği şeyse elindeki Griffin olarak imzalanmış bir mektuptur.
Agatha , kardeşini bulmak için sosyetenin üst tabakasından yardım almaya karar verir ama bunu da sessiz sedası yapmak ister.Bunun içinse önce bir koca bulması gerekince kendisine kardeşi ve kendisi arasındaki bir sırrı kullanarak hayali bir koca yaratır. Ama bu koca öyle bir kocadır ki , Agatha bir anda tüm Londra'da kocasıyla anılan biri durumuna düşer. Ve bu öyle bir hal alır ki, hayali kocasını artık herkese takdim etmesi gerekir. Derken, evin bacasını temizlemeye gelen yakışıklı tam da aradığı tipte bir adam olunca Agatha'nın yalan dolu dünyası başlar. Tabi bu sırada erkek karakterimiz Simon ise Yalancılar Klübü'nün lideri ve en kıdemlisi olarak uzun zamandır haber alamadıkları James'i bulmak zorundadır. Ama James'i ararken karşılaştığı yalancı güzel hayatını bayağı karıştırır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS