Closest Love to Heaven || Manga İnceleme

30 Oca 2013


KYOU NO KIRA-KUN

Orjinal Adı: Kyou no Kira-kun
 İngilizce Adı: Closest Love to Heaven
 Türkçe Adı: Cennete En Yakın Aşk
 Cilt Sayısı: 3 Cilt
 Manga-ka: Mikimoto, Rin
 Türü:Romance, Drama, Love
Çeviri Durumu: Yok

ELEŞTİRİM:

Kısa ve çerezlik bir manga olduğunu söylemekle başlamak istiyorum. Başlarda kısa olduğu için Oneshot tarzı tatsız tuzsuz bir manga çıkacak diye biraz korkmuştum ama beklentilerimin üzerinde bir manga okudum. Tek sevmediğim kısmı son cildi ve sonu oldu. Açıkçası neden o kadar hızlandırıp bitirmişler anlamadım. Olayın nasıl cereyan ettiğini de çözemedim. Bu yüzden sonunu ne yapacağını bilememişte bir anda bitirmiş gibi düşünüyorum.Onun dışında baştan sona çok hüzünlü ama bir o kadar da yavaştan içe işleyen bir manga okumak beni çok keyiflendirdi. İlk ciltler gerçekten çok dramatik ve güzeldi. Erkek karakterimiz Kira'nın yakarışları ve ağlamaları çok dokundu. Akşam akşam son bir saatimi de dramaya ayırmak biraz morelimi bozsa bile sonunda en azından öldüğünü görmemek hoşuma gitti.Tavsiye ederim, kısa ve tatlı bir mangaydı.


KONUSU:
DİKKAT SPOILER İÇERİR!
Kira, okulun popüler çocuğudur.Sözü geçen, sert ve çekici bir tiptir. Nino ise okulda ''kuş kız'' olarak lakap takılan ve arka sıralarda omzundaki (dondurulmuş) papağanı dışında bir arkadaşı olmayan yalnız birisidir. Bu görünüş sizi aldatmasın , aslında Kira'da en az Nino kadar yalnızdır.Sadece dışarıdan acılarını belli etmemeye çalışır.Sonra tesadüfler bu iki gencimizi bir araya getirir.Nino , Kira'nın bir yıllık ömrü kaldığını öğrenir ama önce bundan biraz şüphelenir.Sonra sözde herkesin dondurulmuş sandığı fakat aslında gerçek olan papağanından Kira'nın kendi kendine ağlayıp ''Ölmek istemiyorum,'' diye yakardığını duyar.Bu gerçekleri öğrendikten sonra Nino'nun Kira'ya karşı bir sempatisi oluşur ve ona yardım etmeye karar verir.
Her ne kadar patavasız bir şekilde çocuğa ''Ölecek misin?'' diye sorsa da, sonradan hatasını anlar ama Kira'nın tepkisi ağır olur ve kızımıza ''Kendisi için üzülen insanlardan nefret ettiğini söyler.'' (Buradaki kendisi itamı Nino'nun kendisine acımasına yapılan bir hitaf.)Gel gelelim, okulda bir olayda Kira'nın bir arkadaşı Nino için ''Keşke gerçekten ölsen,'' tarzında bir cümle kurar ve bu da Kira'yı çileden çıkarır. Okulda olay çıkarıp ortadan kaybolur.Nino ise Kira'nın peşinden gidip ona destek olmaya karar verir. Ve Kira'yı bir köşede sessizce ağlarken bulur.Yalnız kaldığı , yapayalnız olduğu için ağlamaktadır.Bunun üzerine de Nino Kira'ya ''Sen ölene kadar yanında olacağım,'' diye söz verir. Ve çiftimizin arkadaşlıkları bir süre sonra aşka döner...
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS